Primăria Slatina derulează contracte cu finanțare europene de peste 100 de milioane de lei

Până în prezent, Primăria Slatina a semnat șase contracte finanțate din fonduri europene, ultimele două fiind semnate de primarul Emil Moț cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia chiar miercurea trecută.

Valoarea tuturor contractelor pe municipalitatea le derulează acum se ridică la peste 100 de milioane de lei, potrivit primarului Slatinei.

„Până la ora aceasta, Slatina are semnate șase contracte pe fonduri europene. Iluminatul public (semnat în primăvară), apoi sistemul integrat de plată (absolut toate obiectele de inventar, sistemele de plată pentru tot ce înseamnă transportul public în comun la Slatina), stațiile de transport călători în comun, cele 45 de stații care vor fi modernizate și reabilitate cu fonduri europene, pistele pentru biciclete, iar acum reabilitare Liceului Tehnologic «PS Aurelian» și achiziția de autobuze ecologice. Valoarea totală a primelor contracte enumerate este de peste 76 de milioane de lei, din care 65 de milioane de lei valoare nerambursabilă”, a declarat Emil Moț.

Ultimele două contracte finanțate din bani europeni au fost semnate de primarul orașului miercurea trecută. Este vorba de un proiect privind reabilitarea Liceului Tehnologic „P.S. Aurelian” în valoare de opt milioane de lei, și de un altul privitor la achiziția a 10 autobuze electrice, în valoare de 25 de milioane de lei.

La acestea se mai adaugă un proiect în colaborare cu Ministerul Dezvoltării, în valoare de 27 de milioane de lei, alte opt autobuze electrice urmând a fi cumpărate pentru cetățenii din Slatina.

„În total este vorba de peste o mie de miliarde de lei vechi pe care Slatina îi atrage din fondurile Uniunii Europene”, a concluzionat Emil Moț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here