Omul de afaceri slătinean Marian Florescu, trimis în judecată pentru evaziune fiscală, are o nouă plângere penală de la Fisc

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Olt i-a făcut o nouă plângere penală omului de afaceri slătinean Marian Florescu. Acesta a fost trimis în judecată într-un alt dosar, pentru evaziune fiscală.

De data aceasta, Fiscul ar fi descoperit nereguli în activitatea SC Mar Construct Transport 2008 SRL, firmă înființată în 2008 de Marian Florescu și Marius Gabriel Buzurin. În 2011, Florescu s-a retras din societate, rămânând însă patronul de facto al firmei, spun apropiați ai omul de afaceri.

În noul dosar penal, procurorii au ajuns la concluzia că Marian Florescu nu ar fi vinovat, așa că au decis clasarea cazului, soluție rămasă valabilă și după ce Fiscul a contestat-o la prim-procuror. Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice nu s-a lăsat și, luna trecută, prin AJFP Olt, a atacat în instanța de judecată ordonanța procurorilor. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Olt și, ieri, a avut loc primul termen de judecată, cauza primind un nou termen programat la 13 ianuarie 2020.

În ultimii ani, firmele lui Marian Florescu s-a confruntat cu probleme de ordin financiar. De asemenea, omul de afaceri s-a aflat în conflict cu câteva primării, nemulțumite că firmele acestuia nu și-au respectat obligațiile contractuale în cadrul unor contracte de lucrări finanțate din bani publici. Este cazul primăriilor Izvoarele și Șopârlița.

Cea mai gravă problemă cu care Marian Florescu se confruntă însă este aceea că el a fost trimis în judecată de procurori pentru evaziune fiscală. A și fost a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare de Tribunalul Olt, dar Curtea de Apel Craiova a admis apelul inculpatului, desființând sentința penală pronunțată de instanța de fond și dispunând rejudecarea dosarului, reluat, astfel, de la zero sub numărul 1510/104/2016*.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here