În Olt, Viorica Dăncilă a obținut mai multe voturi decât Klaus Iohannis. Declarația lui Marius Oprescu

În Olt, Viorica Dăncilă a obținut mai multe voturi decât Klaus Iohannis, situație întâlnită și în alte patru județe, respectiv în Giurgiu, Gorj, Mehedinți și Teleorman. Faptul că Dăncilă a pierdut însă alegerile prezidențiale îl face pe președintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, să reia o declarație mai veche, potrivit căreia strategia Partidului Social Democrat a fost greșită în privința desemnării candidatului pentru aceste alegeri.

„Aşa cum am spus încă dinaintea stabilirii candidatului, cred că strategia pe care PSD a făcut-o, de această dată, a fost una greşită. Dacă alegeam un candidat pe criterii sociologice, adică să fi mers cu cel mai bun candidat pe care îl avea partidul, probabil că scorul putea fi altul în acest moment.

Pe judeţul Olt, aşa cum am avut de fiecare dată încredere în olteni, şi ei au avut încredere în noi, probabil că şi de data aceasta vom reuşi să batem, cu schimbări de localităţi în care am câştigat sau am pierdut. Probabil că scorul va fi undeva la cincizeci şi ceva pentru noi la patruzeci şi ceva pentru ei. Dar, facem numărătoarea paralelă, pe fiecare oră noi închidem secţiile şi vedem ce rezultate sunt”, a declarat, duminică seară, Marius Oprescu.

Despre eventuala demisie a Vioricăi Dăncilă, președintele executiv al PSD Olt spune că trebuie efectuată o analiză la rece mai întâi, ca să se vadă și cine se face vinovat de desemnarea candidatului pe care Partidul Social Democrat l-a avut.

Pe de altă parte, Marius Oprescu susține că este nevoie de reformarea partidului.

„Cred că PSD are nevoie rapid de o reformare şi acest lucru trebuie să înceapă imediat pentru că ne aşteaptă, anul viitor, două rânduri de alegeri foarte importante pentru noi, locale şi parlamentare”, a reliefat liderul social-democraților din Olt.

În Olt, Viorica Dăncilă a obținut 54,94% din sufragii, respectiv 106.312 voturi, în vreme ce
Klaus Iohannis a obținut 87.210 voturi, ceea ce înseamnă 45,06% din voturile valabil exprimate.

Candidata PSD a mai câștigat confruntarea electorală în alte patru județe – Giurgiu, Gorj, Mehedinți și Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here