Incidente electorale în Olt. Dosare penale și amenzi de mii de lei. Ce au descoperit oamenii legii

Turul doi al procesului electoral pentru alegerea președintelui României nu a decurs fără evenimente la nivelul județului Olt. Polițiștii au întocmit mai multe dosare penale și au aplicat amenzi de ordinul miilor de lei.

Peste 540 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri au fost prezenți, duminică, în vederea executării misiunilor de ordine publică, la secțiile de votare.

La nivelul județului Olt nu au fost înregistrate evenimente deosebite privind procesul electoral. Totuși, oamenii legii au întocmit mai multe dosare penale și au aplicat amenzi de ordinul miilor de lei.

„Prin S.N.U.A.U 112 au fost sesizate 12 incidente electorale. În urma verificărilor efectuate de către echipele operative, au fost întocmite patru dosare penale și aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.700 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Printre altele, polițiștii olteni au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violarea confidențialității votului, după ce o femeie, de 77 de ani, din orașul Potcoava, la ieșirea din cabina de votare, ar fi arătat membrilor comisiei buletinul de vot.

De asemenea, prin 112 a fost sesizat faptul, la un magazin aflat în apropierea unei secții de votare din orașul Balș, sunt comercializate băuturi alcoolice .

„Polițiștii au verificat aspectele semnalate și au constatat faptul că o femeie, administrator al societății comerciale respective, a vândut băuturi alcoolice unui bărbat, de 75 ani, care a fost surprins în timp ce consuma în incinta magazinului”, a precizat ofițerul de relații cu presa al IPJ Olt.

Femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 370/2004, care reglementează alegerea președintelui României.

Un alt dosar penal a fost întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale după ce un bolnav internat în Spitalul Slatina a anunțat că, deși a solicitat urna mobilă pentru a-și exercita dreptul la vot, aceasta nu a ajuns la el. Și conducerea spitalului a declanșat o anchetă în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here