Dosare penale pentru doi bărbați din Olt, prinși la pescuit ilegal pe râul Olt/ FOTO

Pe timpul executării misiunilor împotriva braconajului, jandarmii olteni au depistat, marți seară, pe malul drept al râului Olt, pe raza localităţii Tomeni, două persoane în timp ce desfășurau activități ilegale de pescuit comercial.

Bărbații se foloseau de ambarcațiuni pneumatice și de mai multe plase de pescuit comercial, lungi de peste 1000 de metri.

„Celor doi braconieri li s-au întocmit acte de constatare pentru „pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, „pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale” și pentru „deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, fapte prevăzute de art. 64 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, locotenent-colonelul Iulian Mihai.

Făptuitorii, uneltele de pescuit, precum şi ambarcaţiunea folosită au fost predate organelor de urmărire penală competente în vederea continuării verificărilor, iar peştele din plase a fost redat mediului natural.

Reamintim că faptele săvârşite constituie infracțiuni și se pedepsesc cu amendă și cu interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here