Senatorii PNL s-au abținut de la votul propriei inițiative legislative care urma să majoreze bursele elevilor dezavantajați. Proiectul a fost respins

Senatorul PSD Liviu Pop a dezvăluit că liberalii din Senat s-au abținut de la vot, marți, în cazul unui proiect de lege inițiat chiar de ei.

Este vorba de o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.1/2011 privind Educația națională, care a fost respinsă, în ciuda faptului că senatorii PSD au votat pentru trecerea proiectului.

“Deși este propunerea PNL, astăzi, în ședința de plen a Senatului, senatorii lor s-au abținut la această inițiativă, astfel că propunerea a fost respinsă. Doar 62 de senatori PSD au susținut această propunere, fiind insuficient numărul de voturi pentru a fi adoptată. Dubla măsură cu care acționează PNL-ul nu este deloc demnă, cu atât mai mult cu cât printre inițiatorii acestei propuneri legislative se află chiar doamna Turcan, vicepremierul Guvernului Orban!
Guvernul nu a trimis nici măcar un secretar de stat la dezbaterile din plenul Senatului, darămite un ministru, asta în condițiile în care, repet, chiar doamna vicepremier este cea care a inițiat această propunere.
Iată că respectul Guvernului față de Senatul României este inexistent, zero”, a scris, Liviu Pop, pe pagina de Facebook a grupului senatorial al PSD.

Proiectul de lege fusese adoptat tacit în Camera Deputaților. Acesta urma să modifice Legea învățământului în favoarea elevilor provenind din grupurile social-economice dezavantajate, a celor care frecventează învățământul profesional și pe cel dual. Printre altele, inițiativa legislativă a liberalilor prevedea creșterea cuantumului burselor profesionale de la 200 la 300 de lei și majorarea anuală a acestora cu 150 de lei, până la nivelul de 900 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here