Șoferi beți criță sau drogați pe șoselele din Olt. Un șofer din Slatina consumase MDMA înainte să urce la volan

Mai mulți conducători auto au fost depistați, marți, de polițiști din Olt, fie beți criță la volan, fie drogați. Numărul unor asemenea infracțiuni devine din ce în ce mai îngrijorător.

Un bărbat de 34 de ani, din Scornicești, a fost oprit de polițiști, marți dimineață, pentru un control de rutină, pe pe Drumul Național 65, pe raza comunei Optași. Supus testului cu aparatul alcooltest, oamenii legii au descoperit că omul băuse zdravăn înainte de a se urca la volan, acesta având o concentraţie alcoolică de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, în jurul orei 18:30, pe strada Nicolae Bălcescu din Balș a fost depistat un bărbat, de 65 ani, din comuna Mădulari, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cursul aceleiași zile, seara, pe Drumul Județean 546, pe raza comunei Schitu, a fost depistat un bărbat, de 47 ani, din Slatina, conducând un autoturism, deși, de asemenea, el consumase băuturi alcoolice înainte de a pleca la drum. În cazul său, aparatul alcooltest a indicat o concentraţie alcoolică de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În toate cazurile, au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectprul principal Alexandra Dicu.

În aceeași zi, în jurul orei ora 23:30, tot pe raza comunei Schitu, respectiv pe Drumul Județean 653, a fost depistat un alt bărbat, de 37 ani, din Slatina, în timp ce conducea un autoturism sub influența drogurilor.

„Cu ocazia testării cu aparatul DRUG TEST, rezultatul a ieșit pozitiv, pentru substanța MDMA (metilamfetamină).

În cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, a precizat ofițerul de relații cu presa din cadrul IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here