Marius Oprescu, președintele executiv al PSD Olt: Partidul Social Democrat avea nevoie de o resetare

Întrebat, joi, cum vede transformările prin care trece Partidul Social Democrat la centru, președintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat că partidul din care face parte avea nevoie de o resetare.

Oprescu a afirmat că el crede într-o revigorare rapidă a partidului, astfel încât alegerile locale de anul viitor va găsi formațiunea social-democrată pregătită să înregistreze rezultate bune.

„Aşa cum am spus-o încă din noaptea alegerilor, Partidul Social Democrat avea nevoie de o resetare. E foarte bine că acest lucru a început foarte repede. Conducerea de acum este una colectivă, aleasă interimar până la un nou congres, care va fi în februarie. Este foarte bine că s-a început această reformă în Partidul Social Democrat pentru că aveam nevoie de ea. Este timpul foarte scurt până la alegerile locale şi cred într-o rapidă revigorare a Partidului Social Democrat. Viitoarele rezultate ne vor demonstra acest lucru. Eu sunt optimist”, a declarat liderul PSD Olt.

El s-a referit și la modul în care organizația județeană de la Olt se va implica în procesul de modernizare a partidului.

„În ceea ce priveşte Organizaţia Olt, ușa deschisă a partidului anunțată la centru pentru noi oameni, care în anumite momente la centrul partidului n-a existat, la noi a fost tot timpul deschisă. Nu există cetăţean din judeţ sau om politic care a dorit să vină alături de noi şi să nu-l fi primit. Mai departe, evoluţia acestuia în cadrul organizaţiei depinde doar de el, de cât de mult vrea să se implice, de cât de mult vrea să muncească şi depinde și ce valoare are ca om”, a reliefat el.

Marius Oprescu a lăsat să se înțeleagă faptul că PSD a ajuns la un nivel jos urmare a deciziilor greșite pe care conducerile succesive ale PSD le-a luat în contextul ultimelor două rânduri de alegeri, europarlamentare și prezidențiale.

„Au fost nişte conduceri ale partidului cu care noi nu am fost de acord, nu ca și conduceri, ci ca mod de gestionare și management al partidului. Am spus acest lucru la momentul respectiv. Nu este vorba despre o epocă ce s-a încheiat. Cred că este momentul să înţelegem din rezultatele alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale că deciziile din ultima perioadă, din ultimul an şi jumătate, au fost greşite. Dacă nu înveţi nimic din greşelile pe care le-ai făcut, înseamnă că ai o problemă”, a mai spus Marius Oprescu.

Preşedintele executiv al PSD Olt s-a referit și la nevoia României de a avea un partid piuternic pe partea stângă a eșichierului politic.

„Cred că România are nevoie de un partid de stânga, un partid puternic şi serios, și Partidul Social Democrat poate deveni acest partid pentru că a mai fost. Din păcate, prin conduceri succesive greşite, acest lucru a fost dus, la un moment dat, în derizoriu”, a conchis Oprescu.

Liderul social-democrat puse sub semnul incertitudinii eventualele alegeri interne de la bază în sus în perspectiva congresului anunțat pentru februarie 2020, din cauza timpului scurt.

„Nu știu exact cum va fi calendarul unor eventuale alegeri, pentru că nu am primit încă nici o circulară cu modul de desfășurare a calendarului. Bineînțeles, în funcție de ce se va primi de la centru, vom acționa în consecință la organizarea acestor alegeri. Nu știu dacă avem timp, dacă până în februarie, când se va organiza congresul, vom putea să facem alegeri în toate organizațiile. Timpul e foarte scurt, să nu uităm că avem și sărbătorile de iarnă. Vom vedea însă exact ce avem de făcut după ce vom avea un calendar de la centru”, a concluzionat Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here