Paradă militară și 2000 de porții de fasole cu cârnați, de Ziua Națională a României, la Slatina

Ziua Națională a României va fi sărbătorită, duminică, la Slatina, în centrul orașului, la Statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, prin mai multe manifestări la finalul cărora populația va fi invitată să servească tradiționalele porții de fasole cu cârnați.

Totul va începe cu un ceremonial militar și religios, după care reprezentanții instituțiilor publice și ai formațiunilor politice vor depune coroane de flori la Statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Va urma parada militară, în cadrul căreia vor fi prezentate echipamentele de tehnică militară ale instituțiilor din sistemul național de siguranță.

Ca în fiecare an, primăria va oferi gratuit participanților la manifestare stegulețe și cocarde tricolore, dar și tradiționalele porții de fasole cu cârnați. Pentru eveniment, municipalitatea a pregătit 2000 porții de mâncare ce vor fi servite în zona special amenajată în fața complexului comercial Winmarkt (fostul magazin Oltul).

Tot duminică, va fi deschis Târgul de Crăciun, de data aceasta nu pe esplanada din centrul orașului, ci în Parcul Tineretului inaugurat în vară. Acolo va fi amenajată o zonă gastronomică cu specialități culinare de sezon, căsuța lui Moș Crăciun și ieslea care redă scena Nașterii Domnului.

Odată cu deschiderea Târgului de Crăciun, pe 1 Decembrie, la ora 18:00, va fi pornit și iluminatul de sărbători al municipiului Slatina. De duminică și până la sfârșitul anului, în fiecare zi vizitatorii Târgului de Crăciun se pot bucura de spectacole muzicale susținute de mari artiști și formații renumite, printre care se vor număra Monica Anghel, Nicola, Paul Ciprian Surugiu (Fuego), Dinu Iancu Sălăjanu, Iuliana Beregoi, JO (Ioana Anuța), Călin Merca & Emil Floare, trupa Alb&Negru, precum formații și ansambluri locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here