O femeie din Olt a rămas sub cerul liber, în prag de Crăciun, după ce casa i-a fost distrusă de incendiu/ FOTO+VIDEO

O femeie din localitatea Movileni a rămas sub cerul liber după ce casa și o anexă gospodărească i-au fost distruse, marți, de un incendiu violent generat de un scurtcircuit electric produs din cauza suprasolicitării instalației electrice.

La fața locului au intervenit, cu două autospeciale de stingere, pompierii din cadrul Detașamentului Slatina, dar și un echipaj SMURD.

„La sosirea echipajelor, cele două construcții ardeau generalizat, cu flacără deschisă și degajări mari de fum.

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ o oră și jumătate.

În urma incendiului, locuința și anexa gospodărească au fost distruse în proporție de aproximativ 90 la sută”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs din cauza suprasolicitării instalației electrice, a mai precizat reprezentantul pompierilor.

Salvatorii recomandă cetățenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza instalațiilor electrice defecte, improvizate sau suprasolicitate:

– nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele și dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau improvizaţii;
– nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat;
– nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here