Cinci milioane de lei pentru un sistem de închiriere de biciclete în Slatina. Primarul Emil Moț a semnat, joi, contractul/ FOTO

Primarul Slatinei, Emil Moț, a semnat, joi, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, contractul de finanțare pentru un proiect privind realizarea unui sistem de închiriere de biciclete. 

Este vorba de un contract în valoare de aproape cinci milioane de lei care vor fi cheltuiți pentru terminale inteligente de închiriere a bicicletelor, pentru mai multe stații inteligente de predare și preluare a bicicletelor, dar și pentru cinci stații de încărcare a vehiculelor electrice. Slatina va avea 110 de biciclete inteligente prevăzute cu computer de bord și 12 triciclete cu aceleași dotări, un centru de operare cu sistem integrat software și hardware de gestiune și comunicații, sistem de logistică și distribuție și stații de depanare de urgență a bicicletelor

„Proiect integrat de mobilitate durabilă (componentele biciclete și vehicule electrice) este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 4.968.292,27 lei și constă în realizarea sistemului de închiriere biciclete cu următoarele elemente, terminale inteligente, cinci stații inteligente de predare și preluare a bicicletelor (str. Ecaterina Teodoroiu-stație cu 22 posturi; str. Piața Gării-stație cu 22 posturi; bd AI Cuza-stație cu 28 posturi; str. Primăverii-stație cu 22 posturi; str. Lipscani-stație cu 28 posturi), biciclete inteligente prevăzute cu computer de bord – 110 bucăți, triciclete inteligente prevăzute cu computer de bord – 12 bucăți.

De asemenea, va fi un centru de operare cu sistem integrat software și hardware de gestiune și comunicații, sistem de logistică și distribuție, stații de depanare de urgență a bicicletelor, kit echipamente mentenanță.

Va fi realizat un subsistem suport pentru vehicule electrice care va consta în instalarea a cinci stații electrice de încărcare și introducerea unui sistem de management al stațiilor electrice de încărcare (operare, plată, gestiune clienți etc.). Fiecare stație va avea câte două locuri și vor fi situate astfel: str. Ecaterina Teodoroiu, str. Piața Gării, bd. A.I. Cuza, str. Primăverii, str. George Poboran”, a precizat primarul Emil Moț.

Prin soluția propusă în cadrul proiectului se vor asigura promovarea mobilității urbane durabile prin crearea infrastructurii specifice pentru deplasările cu bicicleta și implementarea unui sistem alternativ de mobilitate urbană care să vină în sprijinul reducerii emisiilor de CO2 în Municipiul Slatina, proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here