CJ Olt a premiat sute de elevi cu rezultate deosebite la olimpiadele școlare/ FOTO+VIDEO

Consiliul Județean Olt a premiat și anul acesta elevii cu rezultate bune obținute la olimpiadele școlare naționale și internaționale, dar și pe profesorii îndrumători ai acestora. Evenimentul s-a consumat joi după-amiază, în sala de spectacole a Palatului Copiilor „Adrian Băran” din Slatina, unde au fost prezenți președintele CJ Olt, Marius Oprescu, reprezentanții noii conduceri a Inspectoratului Școlar Județean Olt, inspectori școlari, directorii și cadrele didactice ale mai multor unități de învățământ din județ.

În deschiderea evenimentului, noua șefă a Inspectoratului Școlar Județean Olt, Daniela Ţîrcomnicu, i-a felicitat pe elevi și profesori și a mulțumit conducerii CJ Olt pentru susține performanța elevilor.

„Vă mulțumim vouă, elevilor, pentru că ne dați ocazia să trăim astfel de momente, mulțumim cadrelor didactice care se ocupă de acești elevi și, nu în ultimul rând, mulțumim părinților care au știut să îi educe și care au investit mult în educația acestor copii.

Ceea ce aș vrea să subliniez este faptul că noi, toate cadrele didactice, am trecut prin emoțiile pa care elevii noștri le au la concurs. Dar ceea ce nu știu elevii e că noi avem emoții și mai mari în momentul în care ei sunt acolo, până se afișează listele.

Este atâta frumusețe și atâta inteligență în această sală, încât este ceva copleșitor.

Aș vrea să spun copiilor noștri ca în momentul în care vor ajunge sus să nu uite niciodată că în spatele muncii lor este munca unui profesor, a unor profesori, că în soatele muncii lor sunt părinții. Să își aducă aminte de unde au plecat și, în cazul în care vor pleca în afară, să își aducă aminte că au o datorie față de această țară care i-a făcut oameni”, a spus Daniela Țîrcomnicu.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, i-a felicitat pe cei cu performanțe în educație, pe profesori, dar și pe părinții elevilor.

„Acest eveniment a crescut frumos an de an, începând cu 2012, și a crescut atât ca număr de premii acordate, ca valoare a premiilor, dar, ceea ce e cel mai important, a crescut ca valoare a rezultatelor obținute de dumneavoastră la concursurile naționale și internaționale.

Mi-aș dori și vreau să cred că o parte din motivarea dumneavoastră în demersul acesta extraordinar de a participa la aceste concursuri și de a obține rezultatele deosebite îl are și organizarea unui astfel de eveniment în care performanța este premiată.

Vă felicit pe toți, elevi, părinți și profesori și, pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, vă urez să aveți sărbători liniștite și un An Nou plin de realizări”, a afirmat Marius Oprescu.

La eveniment au fost prezenți și cei doi noi inspectori școlari generali adjuncți, Luminița Popescu și Victor Iacobescu, dar și fostul șef al IȘJ Olt, inspectorul școlar Adrian Bărbulete.

Sumele necesare premierii, în cuantum total net de 184.500 lei, au fost suportate din bugetul propriu al Consiliului Județean Olt, fiind înmânate nu mai puțin de 648 de premii elevilor olimpici și profesorilor îndrumători.

Valoarea premiilor a fost între 100 de lei și 6000 de lei/elev/profesor, în funcție de performanțele obținute.

Iată premiații și sumele pe care le-au primit pentru rezultatele obținute în competițiile educaționale:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here