Casă în flăcări într-o localitate din Olt. Doi bărbați au ajuns la spital cu arsuri/ FOTO

Doi bărbați, de 42 și 44 de ani, din Osica de Sus, au ajuns, vineri dimineață, la spital cu arsuri după ce în locuința lor a izbucnit un incendiu.

La fața locului au ajuns pompierii gărzii din localitate, care au intervenit cu o autospecială de stingere pentru stingerea incendiului. De asemenea, la fața locului a ajuns și un echipaj SMURD.

Din fericire, arsurile de care au suferit victimele flăcărilor nu sunt grave.

„În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta la tavanul unei camere de locuit și la bunurile din aceasta.

Doi bărbați, în vârstă de 42 și 44 de ani, au suferit arsuri superficiale la nivelul membrelor superioare și au fost transportați la Unitate de Primire Urgențe a Spitalului Județean Slatina.

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ o o oră.

În urma incendiului au ars acoperișul camerei pe circa 12 metri pătrați și bunurile dintr-o cameră de locuit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Pompierii le reamintesc cetățenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coşurilor de fum defecte sau neizolate corespunzător:

– verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea coșurilor de evacuarea a fumului sunt obligatorii;
– coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
– coșurile de fum trebuie izolare termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului ( grinzi, astereală de lemn și alte materiale combustibile ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here