Bărbatul din Olt care a UCIS o femeie cu sânge rece a fost arestat preventiv. Cine este individul

Bărbatul din comuna olteană Orlea care în urmă cu patru zile a bătut și ucis cu sânge rece o femeie lipsită de ajutor, din aceeași localitate, a fost arestat preventiv, duminică, pentru 30 de zile. Acesta se numește Tibi Ciucă, are 48 de ani și este recidivist.

Măsura a fost dispusă de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt, la solicitarea procurorilor.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului Ciucă Tibi, cu antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată, prev. de art. 188 alin. 1 C.p., art. 189 alin. 1 lit. d C.p. şi art. 233 C.p., art. 234 alin. 1 lit. d şi f C.p., ambele cu aplic. art. 77 lit. e C.p. şi art. 38 alin. 1 C.p., în prezent reţinut în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J.Olt, pe o durată de 30 de zile, de la data de 15.12.2019 până la data de 13.01.2020, inclusiv”, se arată în încheierea instanței.

Decizia judecătorului nu este definitivă, inculpatul având dreptul să o conteste în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Crima a avut loc miercuri seară, când bărbatul de 48 de ani, a intrat în casa femeii, o bătrână de 83 de ani, pe care a lovit-o cu pumnul în față, după care a ștrangulat-o cu sânge rece, fugind apoi cu o sumă de bani sustrasă de la victimă și cu telefonul mobil al acesteia. El a fost prins sâmbătă de polițiști, în timp ce se afla într-o mașină de ocazie.

„În fapt, s-a reţinut că, în data de 11.12.2019, în jurul orelor 20:00, inculpatul C.T. a pătruns fără drept în curtea locuinţei victimei C. E. din comuna Orlea, județul Olt şi, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, datorată vârstei victimei, respectiv 83 de ani,  a agresat-o pe aceasta, lovind-o cu pumnul în zona feţei, după care a ştrangulat-o şi i-a sustras suma de aproximativ 10.000 lei şi un telefon mobil marca Mottorola”.

Ulterior, inculpatul a fugit de la locul faptei şi s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală sau de la judecată”, se arată într-un comunicat al Parchetului Olt.

Victima a fost găsită decedată vineri. Polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Olt au pornit imediat în căutarea autorului, acesta fiind identificat și prins vineri, în timp ce se deplasa cu o mașină de ocazie.

„Din concluziile preliminare întocmite de către medicul legist din cadrul SJML Olt,  rezultă că moartea victimei C. E. a fost violentă. Ea s-a datorat asfixiei mecanice prin ştrangulare (fracturi cartilaj tiroid). Leziunile traumatice constatate s-au putut produce, cel mai probabil, la data de 11.12.2019, prin lovire de corpuri dure şi comprimare cu mâna (ştrangulare).

Între leziunile traumatice constatate la nivelul gâtului şi decesul persoanei, există legătură de cauzalitate directă necondiţionată. Decesul susnumitei poate data din 11.12.2019”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Tibi Ciucă este recidivist. În noiembrie 2018, el a fost condamnat la 10 luni de închisoare, cu amânarea pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, pentru furt de energie electrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here