Câți bani vor primi copiii pădurarului mort în Maramureş. Criminalii sunt în libertate

Sursa foto: romaniatv.net

Cei trei copii ai pădurarului Liviu Pop, ucis în cursul lunii octombrie într-o pădure din Maramureș, vor primi de la Romsilva câte un salariu minim pe economie, în cuantum brut, până la definitivarea studiilor, dar nu mai mult de vârstă de 26 de ani. În momentul de față, fiecare copil primește 2.080 lei lunar, plățile pe lunie noiembrie și decembrie fiind deja achitate.

Nici după două luni nu există urmăriți penal în cazul pădurarului împușcât și aruncat în râpă. Nepotul procuroarei ,suspectat la început a scăpat după ce a spus că pădurarul s a împușcat accidental. Parchetul General a preluat dosarul și se așteaptă o soluție cat mai repede pentru familia pădurarului care a lăsat în urmă 3 copii mici. În ultima perioada 6 pădurari au fost omorâți, dar CRIMINALII sunt liberi.

“Regia Națională a Pădurilor – Romsilva asigura întreg sprijinul financiar familiei pădurarului Liviu Pop, care și-a pierdut viață în 16 octombrie a.c. pe rază Ocolului Silvic Strâmbu Baiut din cadrul Direcției Silvice Maramureș, în timp ce încerca să prevină o tăiere ilegală într-o pădure aflată în pază. Liviu Pop avea 30 de ani, era căsătorit și avea trei copii minori.

Pe lângă pensia de urmăș, vehiculată deja în spațiul public, conform articolului 144 din Contractul Colectiv de Muncă și în urmă aprobării de către directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe MIHĂILESCU, în cadrul procedurii interne, cei trei copii minori ai familiei Pop vor primi câte un salariu minim pe economie, în cuantum brut, până la definitivarea studiilor, dar nu mai mult de vârstă de 26 de ani.

În acest moment, sprijinul financiar acordat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este de 2.080 lei lunar pentru fiecare din cei trei copii minori ai familiei Pop. Astfel, primele plăti, în cuantum total de 6.240 lei pe luna, au fost deja efectuate în noiembrie și decembrie către familia pădurarului Liviu Pop, iar cei trei copii minori vor beneficia în fiecare luna de sprijinul financiar al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, până la definitivarea studiilor.

În plus, familia va primi anual 6 metri cubi lemn fasonat pentru încălzirea locuinței, conform articolului 180 din Contractul Colectiv de Muncă, încheiat între Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Federația Sindicatelor din Silvicultură “Silva”, în vigoare de la 1 iulie 2019.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva are aproximativ 16.500 de angajați și este o instituție care promovează o politică de responsabilitate socială față de angajați, oferind un mediu de lucru sigur și sănătos, formare și dezvoltare profesională, dar și protecție a angajaților în cazurile în care intervin accidente în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu”, se arată într-un comunicat al Romsilva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here