Olt: Dosare penale pentru vânzare ilegală de pește și pentru braconaj piscicol

Jandarmii din Olt au organizat şi executat, săptămâna trecută, mai multe acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, în „plasa” lor căzând persoane care încălcau legea.

Astfel, vinerea trecută, în jurul orelor 12.15, în zona podului rutier de peste râul Olt, a fost depistat un bărbat, de 44 de ani, în timp ce oferea spre comercializare trecătorilor peşte din special fitofag, fără a deţine documente legale.

În acest caz, s-a procedat la întocmirea actelor de constatare şi predarea făptuitorului organelor de urmărire penală competente în vederea continuării verificărilor, cantitatea de peşte găsită asupra lui find redată mediului natural”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, locotenent-colonelul Iulian Mihai.

De asemenea, sâmbătă, pe luciul de apă al râului Olt, în dreptul localităţii Giuvărăşti, au fost depistaţi doi bărbaţi, de 18 şi 45 de ani, care pescuiau industrial cu ajutorul unei bărci cu motor şi plase de pescuit în lungime totală de 700 m. În urma verificărilor a reieşit faptul că tânărul de 18 ani nu deţine autorizaţie de pescuit în scop comercial.

Au fost încheiate acte de constatare a faptei, iar tânărul va fi cercetat penal pentru fapta sa.

Jandarmii reamintesc că vânzarea fără documente legale a peştelui şi pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit constituie infracțiuni și se pedepsesc cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here