Guvernare liberală: Primăria Obârșia a primit zero lei. Angajații instituției, fără salarii de Sărbători

Guvernarea responsabilă și echilibrată pentru toți românii pe care liderul PNL Olt, Ludovic Orban, o anunța înainte ca Partidul Național Liberal să preia puterea la Palatul Victoria era un simplu slogan politic și nimic mai mult. O dovedește din plin, acum, modul în care executivul liberal înțelege să împartă fondurile publice: în timp ce primăriile cu primari PNL au primit partea leului la rectificarea bugetară de săptămâna trecută, primăriile conduse de social-democrați fie au primit sume insignifiante, cu care nu se poate face nimic, fie nu au primit nimic.

Este cazul Primăriei Obârșia, care a primit zero lei, potrivit primarului localității, Tudor Udrea. Și aceasta în ciuda solicitărilor pe care edilul le-a tot făcut în ultimele două luni, argumentând că are nevoie de fonduri pentru plata indemnizațiilor de care beneficiază persoanele cu handicap și a salariilor pe care trebuie să le primească angajații primăriei.

„Am făcut solicitări peste tot, la instituțiile abilitate, la Guvern, la Prefectură, la Finanțe, peste tot. De două luni tot facem solicitări pentru banii de care avem nevoie de funcționare, pentru plata indemnizațiilor pe care le așteaptă persoanele handicap, pentru însoțitori, dar și pentru salarii. Degeaba. Nu putem închide anul, nu au oamenii bani de sărbători”, a declarat primarul Tudor Udrea.

El spune că, atunci când a fost la guvernare, PSD nu a utilizat astfel de practici și că, din contra, multe localități cu primari liberali primeau fonduri înainte altora conduse de social-democrați.

„Când era PSD la guvernare, cei care se ocupau de administrarea țării dădeau bani întâi liberalilor. Eu chiar le spuneam, și președintelui Consiliului Județean, și altora: domnule, nu trebuie să facem diferențe în funcție de culoarea politică, pentru că noi, primarii, avem în spate oameni, salariați, care nu au nici o vină că eu sunt la PSD sau că primarul altei localități este liberal. Sunt oameni în spatele liniilor politice, cu familii, cu copii. Ei bine,  acum, acești oameni nu au bani de sărbători pentru că așa înțeleg liberalii să facă politică și administrație. Dacă în privința banilor necesari funcționării unei instituții publice fac așa liberalii; de bani pentru investiții ce să mai spunem? Nici atât”, a mai spus primarul comunei Obârșia.

Edilul susține că în această situație mai sunt și alte primării din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here