„Botezul animalelor” la Vîlcele, o reușită a autorităților locale care a atras sute de oameni/ FOTO+VIDEO

Primăria Vîlcele a organizat, duminică, 5 ianuarie, cea de-a opta ediție a „Botezului animalelor”, manifestare care a adunat sute de oameni din localitate și din comunele învecinate și numeroși participanți la concursurile organizate pentru evidențierea calităților cailor, bovinelor, oinelor și caprinelor în zona Târgului săptămânal. Prezent a fost și vicepreședintele Consiliului Județean Virgil Delureanu, dar și edili din zonă, precum primarul și viceprimarul comunei Izvoare.

Primul concurs a fost cel de viteză a cailor, niște exemplare splendide pe care stăpânii lor, mari iubitori de animale, au știut să le pună în valoare calitățile la această probă.

Concursul de frumusețe, la care au fost supuse tot cabalinele, a fost piesa de rezistență a manifestării, cei peste 600 de privitori admirând din plin liniile splendide ale animalelor și mersul anume al acestora pentru care unele dintre ele au fost dresate.

Tracțiunea a fost o altă probă la care caii intrați în concurs au participat, aceștia trebuind să tragă un tractor care tracta o remorcă plină cu pietriș.

În fine, juriul, format din viceprimarul localității, Ion Boldoi, și din alți trei localnici, crescători și iubitori de animale, a evaluat mai multe oi, capre și vaci pentru a alege cele mai frumoase exemplare pentru premiere.

Au fost acordate, așadar, premii pentru cel mai iute cal, cel mai frumos cal, cel mai puternic cal, cea mai frumoasă oaie, capră și vacă.

Toate animalele au fost botezate de preoți, după care sutele de participanți au intrat în ce-a de-a doua parte a zilei, distracția cu mititei, bere și vin fiert.

„A fost cea de-a opta ediție a Botezului animalelor, pentru care am alocat fonduri duble față de anul trecut. Au fost acordate premii în valoare totală de 8.000 de lei, respectiv premiul I, II și III la fiecare probă. Este o manifestare fosrte importantă pentru noi, cu care ne mândrim și care a fost, și anul acesta, o reușită. Ne-a ajutat și vremea, oamenii au venit cu sutele să se bucure de frumusețea superbelor animale și să se distreze. Evenimentul este dedicat, evident, animalelor, pe care proprietarii lor le prețuiesc nu doar pentru că îi ajută la treburile casnice și la procurarea hranei, dar și pentru frumusețea lor”, a declarat primarul din Vîlcele, Alexandru Taifas.

Prezent a fost și vicepreședintele Consiliului Județean Virgil Delureanu, dar și edili din zonă, precum primarul și viceprimarul comunei Izvoarele, Florian Constantin și Eugeniu Florentin Șocherel.

Juriul concursului, format din crescători și iubitori de animale
Viceprimarul Ion Boldoi, organizatorul principal, responsabil cu desfășurătorul evenimentului
Virgil Delureanu, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, alături de primarul Alexandru Taifas
La manifestare au participat sute de oameni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here