Sorin Grindeanu a anunțat, la Slatina, în ce condiții va reveni în Partidul Social Democrat

Prezent, joi, în calitate de invitat, la conferința extraordinară de alegeri a PSD Olt, fostul premier al României Sorin Grindeanu a explicat de ce a acceptat invitația lui Paul Stănescu și în ce condiții va reveni în Partidul Social Democrat.

Sorin Grindeanu a arătat că lucrul care l-a făcut să vină la Slatina este faptul că Paul Stănescu și PSD Olt s-au numărat printre oamenii și organizațiile cei care s-au opus lui Liviu Dragnea.

„De ce am acceptat să vin la PSD Slatina? Am acceptat pentru că în istoaria recentă a PSD au existat două momente ce puteau schimba soarta alegerilor de anul trecut, iar cel puțin două județe au suferit de singurătate în acele momente. Mă refer la vara anului 2017 și la toamna anului 2018. Adică la moțiunea și la celebra scrisoare prin care se cereau niște lucruri care cred eu că erau foarte bune. Și am acceptat pentru că dumneavoastră, contrar a ceea ce ați trecut în ultimul an, ați rămas, din punctul meu de vedere, cea mai puternică organizație PSD din țară. Și pentru asta vă felicit”, a vorbit fostul premier.

Sorin Grindeanu a explicat delegaților la conferință că resursa umană a Partidului Social Democrat a avut, în perioada de până la pierderea puterii, o resursă umană prost pregătită care a dus la pierderea, de către PSD, a atu-ului de partid de profesioniști și că PSD ar putea redobândi acest statut dacă nu se vor mai face compromisuri și dacă „figurile uzate” ale PSD vor face un pas în spate.

„De pe margine am văzut un lucru pe care vreau să vi-l spun. Resursa umană la nivelul PSD în această perioadă a fost una prost pregătită din punctul meu de vedere. Am pierdut la nivel central atu-ul partidului de profesioniști, care atunci când vin să guverneze știu să facă foarte bine acest lucru. Dar acest lucru se poate redobândi de către PSD; se poate redobândi dacă înțelegem că în fruntea partidului nu mai poți face echipe de compromis. Nu se mai poate merge în această formă. Știu că e dureros ceea ce spun, știu că, poate, nu place, dar cred că e bine să le spunem și cred că e bine ca PSD să ia anumite decizii în lunile viitoare, dacă nu vrem ca PSD să devină irelevant pe scena politică. Aceste lucruri va trebui a fi făcute. 

Perspectiva PSD în acest moment nu e nici glorioasă, dar nici dezastruoasă. Depinde, așa cum spuneam, de deciziile viitoare pe care le va lua PSD. Și am să spun una care, de asemenea, nu va fi pe plac, dar trebuie s-o spun: figurile uzate al PSD trebuie să facă un pas în spate. Nu trebuie să plece, trebuie să facă un pas în spate. Iar voi, cei care știți să aduceți voturi pentru PSD, și ați dovedit-o, trebuie să faceți un pas în față fără nici o frică. Dacă nu facem aceste lucruri și dacă PSD nu face aceste lucruri, începem să devenim din ce în ce mai irelevanți.

Trebuie făcută opoziție la PNL, dar nu așa cum au făcut-o ei, criticând inclusiv măsurile bune pe care PSD le-a luat în ultimii trei ani. Trebuie făcută o opoziție dură, exactă, punctuală, cu profesioniști, cu figuri credibile. Nu trebuie să facem compromisuri dacă vrem să câștigăm încrederea românilor”, a spus Grindeanu.

Fostul premier a spus și în ce condiții ar putea reintra în Partidul Social Democrat: doar dacă partidul va avea un proiect extrem de serios pentru țară.

„Eu voi reveni în politica PSD pentru un proiect extrem de serios al PSD, un proiect extrem de serios pentru țară. Nu voi ține isonul unor proiecte personale ale lui x sau y. Am fost om de stânga și voi fi om de stânga și voi reveni în Partidul Social Democrat. 

Nu e momentul să te gândești la ceea ce nu ai, gândește-te la ceea ce faci cu ceea ce ai. Suntem la acest moment în PSD”, a concluzionat Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here