Ministrul mediului face plângere penală împotriva incineratorului care otrăvește aerul lângă Ploiești

Sursa foto: digi24.ro

Ministrul mediului, Costel Alexe, a anunțat vineri că va trimite procurorilor dosarul ilegalităților constatate de Corpul de Control al ministerului la incineratorul de deșeuri din comuna Brazi.

Totodată, rapoarte oficiale au arătat că în zonă se înregistrează cea mai mare incidență din țară la îmbolnăvirile de cancer în rândul populației. 

Peste 17 mii de locuitori din zona oraşului Băicoi, Prahova, se plâng, de ani de zile, de mirosurile grele provenite, conform spuselor lor, de la un depozit de deşeuri situat la marginea oraşului.

Măsurătorile efectuate de localnici, din banii lor, au confirmat gravitatea poluării aerului din zonă şi au arătat depăşiri de 20 de ori mai mari peste limita maximă legală, în ceea ce priveşte concentraţia de hidrogen sulfurat din atmosferă.

Raportul prezintă printre altele şi nişte „hărţi ale cancerului” din regiune, în funcţie de gradul de risc la care este expusă populaţia, în urma eliberării, în atmosferă, a compuşilor chimici rezultaţi în urma arderilor deşeurilor.

Valorile sunt în totală contradicţie cu cele făcute de firma care administrează depozitul de deşeuri, conform căreia „nu rezultă depăşiri”. Rezultatele măsurătorilor independente au arătat că, la un anumit punct de măsurare, în intervalul 6:00 – 6:30 dimineaţa s-au înregistrat depăşiri de peste 262 de ori peste limita legală.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here