Amenzile vor fi DRASTICE! Noi modificări la Codul Rutier

Șoferii din România trebuie să se pregătească pentru noi schimbări bombă în Codul rutier. Un proiect de modificare a Codului Rutier prevede sancţiuni pentru şoferii care consumă alcool sau fac depăşiri pe linia continuă mult mult mai aspre.

Legea discutată de Comisia de Transporturi prevede ca cei care au băut alcool înainte de a urca la volan să rămână fără permis timp de un an, şi nu de trei luni, aşa cum era până în prezent. O altă propunere din acest proiect de  lege se referă la creşterea perioadei de suspendare a permisului de la 30 la 90 de zile în cazul depăşirilor neregulamentare.

În prezent, conform Codului Rutier, permisul este suspendat pentru 30 de zile pentru săvârșirea următoarelor contravenții:depășirea altor vehicule în timp ce așteaptă la culoarea roșie a semaforului sau la trecerile la nivel cu cale ferată; neacordarea priorității pietonilor care se află pe sensul de deplasare a șoferului și care trec prin locurile special amenajate și semnalizate; neacordarea priorității vehiculelor care au acest drept;nerespectarea culorii roșie la semafor; depășirea neregulamentară;nerespectarea ordinelor polițistului rutier; neprezentarea la unitatea de poliție când s-a produs doar un accident cu pagube materiale.

Suspendarea permisului de conducere pentru 60 de zile, se realizează pentru următoarele contravenții: neacordarea priorității, depășirea neregulamentară sau trecerea pe roșu, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat pagube materiale; nerespectarea interdicției temporare de circulație pe un drum public; nerespectarea regulilor de circulație referitoare la coloane oficiale sau intercalarea într-o astfel de coloană; circulația pe sens opus, cu excepția efectuării regulamentare a depășirii.

Pentru 90 de zile, permisul se suspendă doar în urma săvârșirii de către șoferi a următoarelor infracțiuni:conducerea sub influența alcoolului, dacă fapta nu constituie infracțiune; conducerea vehiculului cu probleme la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcție; neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată dacă barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau dacă semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt active; depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe drumul respectiv.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here