Moş’ Costică, un bărbat de 80 de ani, a murit înainte să se mute în casa lui nouă

Sursa foto: romaniatv.net

Un bătrân în vârstă de 80 de ani a fost găsit decedat în casa care stătea să se prăbușească. O rudă îndepărtată l-a găsit pe bătrân zăcând de câteva zile în casa pe care și-o construise în tinerețe. Ar fi trebuit să se mute într-o casă nouă, construită de o asociaţie ieşeană, dar n-a mai apucat.

Costică Olăriță locuia în satul Homița din Comuna Cristești, județul Iași. Ar fi împlinit în luna mai 81 de ani. Condițiile în care locuia au contribuit probabil la moartea subită la care nimeni nu se aștepta. În urmă cu câteva săptămâni, reprezentanții Asociației „Ștergem o Lacrimă” au auzit povestea bărbatului și au decis să-i dea o mână de ajutor.

„Costică Olărița, bătrânul de 82 ani din Homița- Cristești, cel pentru care am strâns fonduri, cel pentru care i-am construit un container de 4/3 , i-am cumpărat mobila, l-am vizitat săptămânal, din păcate azi a fost găsit mort în căsuța lui. Dumnezeu să te ierte bătrâne, și chiar dacă ne-ai pus bete-n-roate noi nu ne-am lăsat și ți-am promis că marți pe 11 februarie 2020 te muți in casa nouă, curată, mobilată și călduroasă, dar tu ai plecat bătrâne. Acum două zile băieții de la primărie au fost la tine să pregătească terenul unde trebuia amplasat containerul, erai ok, dar i-ai păcălit pe toți. Drum lin bătrâne, odihnă veșnică om bun și îți promit că vom redirecționa această căsuță mică ,spre alt caz unde este nevoie in memoria ta.”, a fost pesajul postat pe pagina de Facebook a Asociaţiei.

„Bătrânul Costică a fost găsit decedat în casa sa de către o cumnată care trecea pe la el în fiecare sâmbătă. Cel mai probabil a decedat miercuri (n.r.- 5 februarie). În afară de faptul că acesta ne-a spus că are probleme cu picioarele, nu s-a mai plâns de nimic. Vestea a venit ca un trăznet pentru noi, pentru că marți, pe 11 februarie, avea să se mute în casa sa nouă, curată, mobilată și călduroasă. Ne-a păcălit pe toți că-i este bine”, a spus Florentina Agache, președintele asociației Ştergem o lacrimă, citată de BZI.

Reprezentanții Asociației Ștergem o Lacrimă împreună cu reprezentanții primăriei din Cristești au vizitat bătrânul în urmă cu câteva săptămâni. Văzând condițiile deplorabile în care își petrece viața, aceștia i-au propus bărbatului să-i construiască o casă pe pământul pe care îl avea moștenire de la părinții lui.

Sursa: romaniatv.net

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here