Legiştii au stabilit cum a murit copilul anesteziat la clinica stomatologică din Piteşti. Ce scrie în raportul INML

Medicii legişti au finalizat raportul medico-legal în cazul copilului de 4 ani mort după o anestezie la o clinică stomatologică din Piteşti. Petru a intrat în stop cardio-respirator, pe 10 februarie, în timp ce se afla pe scaunul medicului dentist. La 45 de minute după ce i-a fost administrat anestezic intravenos, deși clinica nu avea autorizație pentru a efectua acest tip de proceduri, inima micuțului a cedat. Trei zile mai târziu, medicii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” au declarat decesul băiatului, după ce organele i-au cedat pe rând. 

Raportul autopsiei copilului de 4 ani mort după o anestezie la dentist au fost eliberat vineri de către legiştii Institutului de Medicină Legală București, iar părinţii se pregătesc acum să-și înmormânteze copilul.

Medicii legiști au notat pe fișă, potrivit evz.ro, că micuțul nu avea probleme de sănătate, iar stopul cardio-respirator a fost provocat de analgo-sedare. În acest moment nu se cunosc dozele care au fost administrate copilului, deoarece testele toxicologice vor fi gata în câteva săptămâni.

Clinica stomatologică nu avea autorizație pentru a efectua aceste proceduri de analgo-sedare, conform unui comunicat emis de Ministerul Sănătății. După decesul copilului, DSP a suspendat activitatea clinicii.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here