Noi pedepse pentru inculpații judecați în cazul transferurilor ilegale de bani de la Banca Transilvania Slatina

Cei trei inculpați, printre care un fost angajat al Băncii Transilvania, trimiși în judecată de DIICOT pentru transferuri ilegale de bani, au fost condamnați de Tribunalul Olt, pentru a doua oară, după ce Curtea de Apel Craiova a dispus rejudecarea cauzei, la pedepse cu închisoarea, doi dintre ei bucurându-se de suspendarea executării pedepsei.

Fostul angajat al Băncii Transilvania Slatina, Rachid Popa, a primit 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare, pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată, și pentru acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată. Inițial, el primise patru ani de închisoare cu executare.

Eugen Gheorghe Ifrim și Nelu Ninu au fost condamnați la câte 2 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracțiunii de acceptare a operațiunilor financiare efectuate în mod fraudulos, fiind obligați și la muncă neremunerată în folosul comunităţii timp de 80 de zile, primul în cadrul Primăriei Brebeni sau Primăriei Coteana, cel de-al doilea în cadrul Colegiului Naţional „Radu Greceanu” sau al Colegiului Tehnic „Metalurgic” din Slatina.

Instanța a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă SC Agromec Sistem SRL Vlădila obligându-l Rachid Popa, în solidar cu partea responsabilă civilmente Banca Transilvania SA, la plata despăgubirilor civile în suma de 311.800 lei, la care se adaugă suma de 92.191,87 lei dobânzi şi comisioane aferente sumei de bani transferate. De asemenea, cei trei inculpați (Rachid în solidar cu Banca Transilvania) la plata către partea civilă a sumei de 4500 lei, reprezentând despăgubiri civile.

Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă, inculpații având la dispoziție un termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei să declare apel.

Potrivit procurorilor, în perioada 02.02.2014 – 29.10.2014, din contul curent al societăţii SC Agromec Sistem SRL, deschis la Banca Transilvania, s-au efectuat transferuri de sume importante de bani, fără acceptul reprezentanţilor societăţii, de către membrii grupării infracţionale.

„Există suspiciunea că numitul P.R, angajat al unităţii bancare menţionate a accesat fără drept datele informatice ale băncii şi s-a folosit de un card de credit falsificat care a fost emis pe numele societăţii păgubite şi de pe care a extras de la diverse bancomate de pe raza municipiilor Slatina şi Bucureşti atât disponibilul de credit in valoare de 10.000 lei în luna februarie 2014, dar şi sumele pe care el le-a transferat din conturile societăţii pe contul aferent acestui card de credit”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Din contul curent al societăţii menţionate au fost efectuate transferuri de bani, în valoare de 400 000 de lei.

La sediul DIICOT Olt vor fi aduse 10 persoane în vederea audierii. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul SAS Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here