Consultări la Cotroceni. Orban: „PNL va susține decizia președintelui”

Președintele Klaus Iohannis are astăzi consultări cu partidele politice pentru desemnarea unui premier, în urma deciziei CCR și după ce Ludovic Orban a renunțat la calitatea de premier desemnat.

Liberalii au fost chemați la consultări la ora 16.00, iar discuțiile au durat aproximativ 15 minute.

Așteptăm decizia președintelui. PNL va susține decizia președintelui. Avem convingerea că va lua decizia corectă. Vom acționa în litera și spiritul Constituției, cu siguranță că vom încerca să strângem o majoritate. Dacă se va ajunge la anticipate, va fi rezultatul lucrurilor care se vor petrece în Parlamentul României”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL, după consultările de la Cotroceni.

Delegația care a mers la discuția cu președintele a avut mandat de la conducerea PNL să susțină orice propunere va considera Klaus Iohannis că este potrivită pentru funcția de premier.

După liberali, la discuții cu președintele au intrat social-democrații. Aceștia au anunțat că nu vor face o propunere de premier.

Urmează la consultări USR, UMDR, PMP, ALDE, Pro Europa și minoritățile.

ALDE a anunțat că-i va propune lui Klaus Iohannis „să identifice și să desemneze un premier independent, care să propună și să asigure formarea unui Guvern menit să gestioneze activitatea până la organizarea la termen a alegerilor parlamentare”.

Propunerea de premier a USR este Dacian Cioloș.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here