Fals în acte la Direcția Agricolă Olt, pe dosare de plată în Programul „Tomata”. S-ar încerca mușamalizarea scandalului

Un angajat al Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Olt susține că și-a văzut semnătura pe mai multe documente în baza cărora instituția a efectuat plăți fermierilor care au participat la Programul „Tomata”, informează OLT-ALERT.RO

Este vorba de un funcționar care și-a văzut semnătura pe dosare care ar fi trebuit semnate de alți colegi, potrivit unor surse din interiorul instituției.

„Este vorba de Alexandru Stancu-Drigă, care răspunde, în cadrul Programului Tomata, de zona Tia Mare și care și-a descoperit semnătura pe dosare care se referă la cu totul alte zone, cum ar fi Strejești, Grădinari, Cilieni, Pleșoiu și Rusănești, zone de care răspund alte persoane. A fost ședință miercuri dimineață, e groasă rău, rău de tot, că vorbim de bani mulți plătiți în baza acestor documente”, ne-au dezvăluit sursele citate, care ne-au mai spus că e posibil să se încerce mușamalizarea acestui scandal.

Contactată de OLT-ALERT.RO, noua șefă a Direcției Agricole Olt, Gabriela Andronie ne-a confirmat în parte informația.

„Da, e ceva, dar nu pot să ofer detalii, pentru că sunt niște verificări în curs. O să informăm și Ministerul Agriculturii”, a declarat, pentru OLT-ALERT.RO, Gabriela Andronie.

Valoarea ajutorului de minimis pentru tomate este de 3.000 euro/beneficiar/an. Pentru 2019, în judeţul Olt s-au înscris 5.250 de fermieri, iar dintre aceştia 4.857 au plantat tomate în spaţii protejate în ciclul I, fiind depuse documente justificative de aproape 5000 de fermieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here