Polițiștii din Olt prinși de ofițerii anticorupție în timp ce luau mită au fost arestați preventiv

Imaginea de la prinderea în flagrant delict a celor patru polițiști

Toți cei patru agenți ai Serviciului de Poliție Rutieră Olt care au fost prinși, marți, în flagrant delict, primind bani de la un conducător auto pentru a trece cu vederea încălcarea, de către acesta, a legislației rutiere, au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Decizia a fost luată miercuri seară de Tribunalul Olt, care a admis propunerile procurorilor.

Cei patru agenți de la Rutieră, respectiv Elvis-Adrian Găneșanu, Mircea-Mihăiță Coman, Șerban-Octavian Enculeasa și Mircea Pană, au fost prinși în flagrant delict de ofițerii Serviciului Județean al Direcției Generale Anticorupție (DGA) în timp ce primeau bani de la un conducător auto oprit pe DN65, în zona Pădurea Saru, pentru a trece cu vederea încălcarea, de către acesta, a legislației rutiere.

„Din actele de urmărire penală rezultă că există probe/indicii temeinice, care conduc la bănuiala rezonabilă că la data de 10.03.2020, în jurul orei 11:10, agenţii de poliţie din cadrul I.P.J. Olt – Serviciul Rutier, G.E.A., E.Ş.O., C.M. şi P.M., în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, cu autospeciala de poliție marca Dacia Logan având numărul de înregistrare B 74 PFL, pe DN 65, în zona Pădurea Saru, jud. Olt, au oprit în trafic un autoturism marca Opel, condus de către numitul S.M., care circula cu viteză peste limita legal admisă, pentru care se impunea sancţionarea contravenţională a conducătorului auto,  însă agenţii de poliţie efectuând un act contrar acestor îndatoriri, au primit suma de 400 lei, pentru a nu mai fi întocmit proces-verbal de sancţionare contravenţională, ceea ce s-a şi întâmplat, conducătorul auto nemaifiind sancţionat, pentru abaterea la regimul rutier.

Agenţii de poliţie G.E.A., E.Ş.O., C.M. şi P.M, au fost surprinşi în flagrant având asupra lor patru bancnote a câte 100 de lei fiecare, bani care corespund întocmai cu seriile a patru bancnote aflate în cuprinsul procesului verbal de notare a seriilor bancnotelor ce compun suma de 1.200 lei, întocmit cu ocazia efectuării procedurii flagrantului şi care au fost puşi la dispoziţia investigatorilor sub acoperire autorizaţi în cauză”, spun procurorii de la Parchetul Olt.

Procurorii mai arată că în sarcina agentului Șerban-Octavian Enculeasa s-a mai reținut o faptă similară, consumată în noiembrie 2019.

„De asemenea, în sarcina agentului de poliţie E.Ş.O. s-a mai reţinut că, la data de 26.11.2019, în jurul orei 16:15, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, a primit suma de 300 lei de la numitul P.A., care a condus un autoturism  pe DN 64, Drăgăşani-Caracal, cu viteză peste limita legală, agentul de poliţie întocmind un proces verbal în care a consemnat fapte mai puţin grave decât cele întâmplate în realitate, precum şi alte aspecte faptice pe care nu le-a constatat şi nici nu le-a verificat, pentru a nu-i fi suspendat conducătorului auto dreptul de a conduce pe drumurile publice”, au precizat procurorii.

Toți cei patru oameni ai legii se aflau în vizorul procurorilor și al ofițerilor anticorupție din aprilie 2019.

„În fapt, în luna aprilie 2019, ofițerii D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Olt s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciuni de corupție la adresa unor polițiști din cadrul I.P.J. Olt – Serviciul Rutier, respectiv primirea unor sume de bani de la participanții la trafic care nu respectau legislația rutieră, în scopul neluării măsurilor legale corespunzătoare.

Sesizarea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fiind înregistrat dosar penal în care au fost efectuate cercetări în urma cărora, marți, a fost efectuată acțiunea de prindere în flagrant”, se arată în comunicatul DGA.

În acțiunea lor, ofițerii anticorupție din Olt au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Operații – structura centrală a D.G.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here