Percheziții la Caracal. Sunt vizate firmele de pază ale lui Remus Rădoi, zis Codiță

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt,  sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal,  efectuează, joi dimineață, cinci percheziții pe raza municipiului Caracal. Sunt vizate sediile și punctele de lucru ale firmelor de pază aparținând omului de afaceri Remus Rădoi, zis Codiță, și domiciliile unor persoane fizice. 

Începând cu ora 08.00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt efectuează cinci percheziții, pe raza municipiului Caracal, la sediile a două societăți comerciale, precum și la domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale, în scopul împiedicării efectuării verificărilor în domeniul relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă, faptă prevăzută și pedepsită de prevederile Legii 53/2003, Codul Muncii.

Din cercetări a reieșit faptul că cele două societăți comerciale (Safety Security SRL și Spartan Pază și Protecție – n.r.), deși aveau încheiate contracte de prestări servicii de pază și protecție cu numeroase societăți comerciale cu capital de stat și privat, ar fi folosit la muncă mai multe persoane fizice, fără să aibă încheiate cu acestea contracte individuale de muncă.

Pentru ascunderea situației de fapt și evitarea răspunderii penale sau contravenționale, după caz, reprezentanții firmelor de pază ar fi refuzat în mod nejustificat și repetat să prezinte organelor abilitate documentele contabile solicitate.

„Cu ocazia perchezițiilor se urmărește ridicarea de documente financiar-contabile, în vederea probării activității infracționale”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Olt.

În baza mandatelor de aducere, trei persoane urmează a fi audiate pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun.

Activitățile se desfășuroară cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here