Imagini greu de privit dintr-un spital din Bergamo. Paturile sunt pline de pacienţi în suferinţă, iar medicii sunt disperaţi

Medicii italieni din epicentrul coronavirusului sunt disperaţi şi au povestit cum toate eforturile lor „nu sunt suficiente”, deoarece cifra de deces a țării lor a depăşit China, care a fost cea mai afectată de coronavirus.

Numărul de decese a fost ieri 3.405, cel mai mare din lume, în ciuda eforturilor valoroase ale medicilor de a ţine în viață victimele bolnave ale virusului.

Un raport șocant al Sky News a arătat scenele agitate din interiorul spitalului Papa Giovanni XXII din zona lovită de criză din Bergamo, în Lombardia, personalul trecând prin secții cu paturi pline de pacienți în suferință, potrivit Daily Mail.

Dr. Lorenzo Grazioli, care lucrează la spital, dar a avut anterior sediul în Leicester, i-a declarat lui Stuart Ramsey, Sky News:

Nu m-am simțit niciodată atât de stresat în viața mea. Sunt un intensivist și sunt destul de obișnuit cu momentele intense și cu alegerile, iar oamenii sunt critici și mor fără niciun tratament, iar tu [de obicei] faci diferența.Suntem 100 de anestezisti, facem tot posibilul, dar poate nu este suficient“.

Națiunea a înregistrat acum 41.035 de infecții, mai mult de jumătate din cazurile pozitive ale lumii.
Miercuri, Italia a înregistrat cel mai mare număr oficial de deces de coronavirus din lume, cu 475 de decese în doar 24 de ore.

În timp ce Italia a atins o cifră înspăimântătoare de deces în aceeași zi, epicentrul inițial al pandemiei, Wuhan, din China, nu a înregistrat nicio infecție nouă.

Italienilor li s-a cerut să rămână în case, cu școli și universități închise, magazine închise, cu excepția celor alimentare și a farmaciilor, dar restricții dure de călătorie.

Italia a înregistrat cel mai mare număr de decese, 3.405, conform acestei statistici. Printre alte ţări cu peste 100 de decese se numără China, Iran, Spania, Franţa, Statele Unite şi Marea Britanie, potrivit CSSE.

Numărul total al deceselor asociate COVID-19 la nivel mondial a depăşit pragul de 10.000, vineri, la ora 3:30 GMT, conform celei mai recente statistici întocmite de Centrul pentru Ştiinţa şi Ingineria Sistemelor (CSSE) al Universităţii Johns Hopkins din Statele Unite, citat de Xinhua şi Kyodo.

În total, 10.030 de persoane din totalul de 244.517 de cazuri confirmate la nivel mondial au murit din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus, potrivit CSSE, informează Agerpres.

La 14 martie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat că bilanţul deceselor asociate COVID-19 la nivel mondial a depăşit pragul de 5.000, cifra dublându-se în doar şase zile, notează Kyodo.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here