Primăria Caracal, cu ochii pe cetățenii autoizolați la domiciliu. AVERTISMENT pentru cei care nu respectă izolarea

Primăria Caracal

Primăria Caracal a răspuns public unor sesizări venite din partea cetățenilor cu privire la suspiciunea că mai mulți oameni întorși acasă din zone de risc ale altor state nu ar respecta regimul autoizolării la domiciliu.

Ar fi vorba de repatriați care locuiesc pe străzile Vasile Alecsandri, Țepeș Vodă, Petre Puican, Bistriței, Cezar Boliac și Buzești.

Ei sunt verificați constant de autorități și, la orice abatere, este anunțată Direcția de Sănătate Publică Olt, au răspuns reprezentanții municipalității.

„În urma sesizărilor dumneavoastră, cu privire la concetățenii noștri, întorși de curând din afara granițelor țării, care nu respectă izolarea la domiciliu, mai exact zona străzilor Vasile Alecsandri, Țepeș Vodă, Petre Puican, Bistriței, Cezar Boliac și Buzești, facem precizarea că toți aceștia sunt verificați constant de către autoritățile publice .

Eventualele neregularități sau suspiciuni sunt semnalate Direcție de Sănătate Publică Olt care hotărăște dacă se impune intrarea în carantină.

Nerespectarea condițiilor privind izolarea la domiciliu, care este OBLIGATORIE pentru TOȚI CEI ÎNTORȘI DIN ZONELE DE RISC, se pedepsește contravențional sau penal, dacă cel în cauză a contribuit la propagarea virusului.

De asemenea, așteptăm în continuare să ne semnalați aspecte cu privire la cei din proximitatea dumneavoastră, care nu se supun reglementărilor în vigoare, impuse de autorități și vis-a-vis de cei față de care există suspiciunea eludării zonelor din care au revenit”, se arată în răspunsul Primăriei Caracal.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, la nivelul județului Olt există un număr de 66 de persoane carantinate, în vreme ce 697 de oameni se află în autoizolare la domiciliu, alte 487 de persoane ieșind din autoizolare, potrivit informațiilor transmise de DSP Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here