Sfaturile de neprețuit ale unei românce, medic și naturopat, din Canada, împotriva Coronavorusului

O româncă stabilită în Canada, medic și naturopat, Liliana Cernat, oferă sfaturi de neprețuit pentru cei ce se tem de pericolul reprezentat de Coronavirus. De fapt, sfaturile ei sunt extrem de utile pentru toată lumea. Liliana Cernat explică, simplu, modul de acțiune al Coronavirusului și mijloacele prin care putem contracara acțiunile acestuia – de fapt, mijloacele care au eficiență prevenirea oricărui fel de infecție.

Medicul de origine română ține să accentueze: Dacă sunteți tânăr, nu fumați, nu suferiți de boli cornice, nu riscați nimic. Prioritatea voastră este să evitați contaminarea persoanelor vulnerabile, persoanele în vârstă și care suferă de: boli pulmonare, boli cardiace, hipertensiune, diabet, cancer, imunodeficiență (de exemplu: ca urmare a unei grefe de organe).

„Nu mai insist asupra spălatului pe mâini, păstratul distanței, evitatul aglomerației etc. Ceea ce doresc să vă spun, și probabil nu se spune pe nici un canal media, este ce să nu facem.

Ce să nu facem

În caz de febră, nu scădeți în mod artificial temperatura, deci nu vă repeziți la anti-inflamatoare (Advil, Tylenol, Nurofen, Aspirina, Voltaren, Diclofenac, Paracetamol etc.). Să scădeți temperatura în mod artificial este o nebunie! Indiferent de infecție, de cele mai multe ori este o idee proastă. În cazul Coronavirusului poate avea consecințe catastrofice. Vă amintesc că acest virus începe prin a infecta nasul și gâtul. Dacă rămâne în această zonă, nici o problemă, nu riscați nimic. Problemele încep când acesta ajunge în plămâni. Deci, prioritatea noastră este să evităm acest lucru. De ce spun să nu încercați imediat să scădeți febra? Febra este prima linie de apărare a organismului împotriva oricărei infecții, iar în cazul propagării virusului Corona în plămâni, virușii nu rezistă la temperaturi ridicate, iar corpul nostru, o mășinărie atât de inteligență, știe acest lucru și își prepară linia de apărare.

Ce se petrece când luăm anti-inflamatoare (și anti-hipertensive, de altfel)?

Cum spuneam, Coronavirusul se înmulțește în plămâni, legându-se cu un receptor numit enzima de conversie ACE2. Dacă considerăm corpul uman ca o casă și Coronavirusul ca un hoț, atunci enzima ACE2 este mânerul de la ușa care îi permite acestuia să intre în casă. În plus, vă epuizează rezerva de glutation; or, acesta este “șeful antioxidanților”, care permite altor vitamine cruciale, ca vitaminele C și E, să își îndeplinească pe deplin rolul, dar, mai ales, glutationul este utilizat de sistemul respirator în protecția celulelor sănătoase împotriva efectelor inflamatorii. De altfel, acetylcysteina (NAC) crește rezerva de glutation și fluidizează bronhiile, protejând plămânii.

Ce să facem

Alimentați-vă corect. Evitați zahărul; acesta pur și simplu anulează apărarea imunitară.

Mâncați cât se poate de lejer (săturați-vă doar 90%, cum spun japonezii).

Dormiți suficient, opriți televizorul și încetați să vă umpleți mintea cu toate știrile alarmiste.

Faceți o activitate fizică moderată, este cea mai bună soluție antistres. Nu e momentul să faceți un maraton sau să rupeți fiarele la sală. O plimbare este ideală. Se poate perfect și în casă: 1000 de pași se pot ‘parcurge’ în 12 minute (cel puțin așa îi fac eu!).

Vitamina D. Nu contenesc să spun despre ce carență de vitamina D avem; este demonstrată științific eficacitatea acesteia în infecțiile respiratorii. În luna martie suntem deja pe minus. Într-o postare anterioară am spus cum vă calculați necesarul. În lunile de iarnă eu iau 5000 UI/zi, vara 3000 UI/zi.

Un complex de multivitamine de calitate, care conține o cantitate suficientă de vitamina C, vitamina E naturală și zinc. Zincul este un antiviral foarte puternic. Vitamina C apară nu doar împotriva infecțiilor, ci luptă împotriva oxidării excesive a plămânilor. Vitamina E este recunoscută pentru întărirea sistemului imunitar (știm că persoanele în vârstă au sistemul în deficit). În plus, este o vitamina vitală pentru sănătatea plămânilor, cu condiția să o alegeți naturală și de bună calitate. Personal, le iau în permanență (de-a lungul anului și nu doar în situație de pandemie).

Și, ca un moment plăcut, preventiv, relaxați-vă cu un ceai de cimbru călduț, cu 1/2 lămâie stoarsă și miere, dacă doriți.

Pentru persoanele vulnerabile, în plus de cele spuse mai sus:

Faceți o cură de propolis de măcar 3 săptămâni (400 mg dimineață, 400 mg seară). Propolisul este unul din cele mai puternice antivirale care există.

Utilizați ulei esențial de Ravintsara (camforul de Madagascar) sau cel de Dafin royal; aplicați 2 picături pe ante-braț sau la încheieturi, fără să frecați. Foarte rar ca aceste uleiuri să aibă reacții adverse, dar, preventiv, începeți cu 1 picătură.

Faceți o cură de măcar 2 luni cu Quercetina (va recomand 500 mg/zi preventiv și 1000 mg/zi dacă sunteți infectat). Este un antiviral foarte puternic și unul din “super nutrienții” care vă ajută și protejează împotriva a aproape toate bolile: îmbătrânire, cancer, Alzheimer, hypertensiune… fără nici cel mai mic efect indezirabil. Nu doar că e foarte eficace, dar este și un bronho-dilatator natural și prețios contra inflamației pulmonare. Cercetătorii canadieni sunt convinși că Quercetina este substanța cea mai promițătoare contra noului virus.

Mă văd obligată să repet: Nu intrați în panică! Dacă sunteți tânăr, nu fumați, nu suferiți de boli cornice, nu riscați nimic. Prioritatea voastră este să evitați contaminarea persoanelor vulnerabile, persoanele în vârstă și care suferă de: boli pulmonare, boli cardiace, hipertensiune, diabet, cancer, imunodeficiență (de exemplu: ca urmare a unei grefe de organe).

Aș putea să vă vorbesc de multe alte substanțe eficiente în întărirea sistemului imunitar (probiotice, echinaceea, ciupercile shiitake, socul – sambucus nigra), însă prefer să mă opresc la cele mai simple și esențiale și nu uitați: orice stare de panică, de stres, duce la pierderea masivă a vitaminei C, așa că, primul gest: închideți televizorul.

Cu drag pentru voi, Liliana Cernat, naturopat ND***

Notă: Cele scrise mai sus nu înlocuiesc consultul medical sau tratamentul prescris de medicul dumneavoastră”.

Sursa: Facebook/Dan Jordan Herford

2 COMENTARII

  1. Astea sint bazaconii periculoase spuse de o persoana care nu este nici un Medic cu ai spus tu in articolul asta.

    Liliana Cernat nu este medic. Este Nasturist..Naturistii nu sunt medici. Nu au cunostinte bazate pe stiinta..Usturoiul si Zincul nu vindeca nimic…oamenii mor din cauza missinformarii astea….

    O meserie care in multe cazuri face rau pentru ca nu se bazeaza pe nici o stiinta medicala.

    Asta este profilul persoanei astea:

    https://www.linkedin.com/in/liliana-cernat-582862179

  2. Usturoiul si zincul vindeca oamenii, eu nu stiam de toate astea dar pur si simplu am procedat asa si in 4 zile nu am mai avut nimic, doar mama- natura si rugaciuni Dzeului nostru minunat, Naturopatii sunt mai mult decat Doctori deoarece ei studiaza mereu! Multumiri Dna Liliana, mii de multumiri si multa sanatate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here