Dosar penal în cazul bătrânului mort, după ce a fost externat din spital fără a primi rezultatului testului de COVID-19

Sursa foto: b1.ro

S-a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu, după ce un pacient în vârstă de 77 de ani de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa a fost externat înainte de a se primi rezultatul testului pentru COVID-19. Bărbatul a murit acasă, fiind confirmat ulterior cu coronavirus.

Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud s-a sesizat din oficiu în cazul bătrânului externat, mort apoi acasă de COVID 19.

Procurorii spun că, în data de 30 martie, “personalul medical a dispus externarea pacientului, astfel că s-a luat legătura cu un membru de familie, care s-a prezentat la unitatea medicală şi l-a transportat pe bărbatul de 77 ani la domiciliu, deşi până la acel moment nu au fost primite rezultatele analizelor efectuate”.

Bărbatul a decedat în cursul nopţii de 30 spre 31 martie, în jurul orei 3,00, la domiciliu, fiind transportat la capela mortuară din localitatea Ilva Mică.

“La data de 1 aprilie, un membru de familie al victimei a fost contactat de către un cadru medical, care i-a comunicat că rezultatul testării este pozitiv, pacientul fiind diagnosticat cu COVID-19, fiind necesară luarea de măsuri în vederea izolării acestuia”, se mai menţionează în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa.

Bărbatul decedat a fost internat la Secţia de medicină internă a SJU Bistriţa în data de 22 martie, cu bronhopneumonie, după ce în cursul serii de 21 martie s-a prezentat şi la Spitalul orăşenesc Năsăud cu stare de sănătate alterată.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here