Alte peste 100 de persoane din Olt au primit amenzi usturătoare pentru că n-au respectat restricțiile de circulație

Echipaje mixte de polițiști, jandarmi și militari controlând șoferii care circulau, sâmbătă dimineață, pe strada Artileriei din Slatina

Alte peste 110 persoane din Olt au primit amenzi usturătoare de la autorități, în ultimele 24 de ore, pentru faptul că nu au respectat restricțiile de circulație impuse pe perioada stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, peste 400 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare.

Astfel, au fost efectuate aproximativ 1900 de verificări privind modul în care persoanele respectă măsura izolării, respectiv măsura carantinării instituționalizate și 65 de verificări asupra societăților comerciale/persoane fizice autorizate.

Au fost aplicate 114 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de 232.030 lei.

„Atragem atenția că sancțiunile au fost majorate semnificativ, prin modificarea OUG 1/1999. Până acum, cetățenii care erau sancționați pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, plăteau în termen de 15 zile jumătate din minimul legal, adică 50 de lei. De astăzi, amenzile vor fi cuprinse între 2000 și 20.000 lei”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Olt.

Autoritățile cer cetățenilor din Olt să aibă în vedere prevederile Ordonanțelor Militare emise privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19, instistând să respectate cu strictețe și responsabilitate măsurile impuse și să circule numai pentru motivele excepționale invocate în actele normative amintite.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei, atrag atenția autoritățile județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here