Legea liberalului Gigel Știrbu privind dublarea sumei din jocurile de noroc care merge spre cinematografie a trecut în Parlament

Camera Deputaților a adoptat, vineri, o lege care prevede majorarea de la 2% la 4% a sumei din jocurile de noroc ce merge anual către fondul cinematografic și care este colectată la bugetul de stat. Legea a fost inițiată de deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu, președintele Comisiei de cultură.

Legea a trecut cu 320 de voturi “pentru”, trei “împotrivă” şi patru abţineri, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

„Suma se virează Fondului cinematografic de către Agenția Națională de Administrare Fiscală până la data de 31 mai a anului în curs pentru anul precedent și nu se supune regularizării conform prevederilor articolului 66 alineatul (1) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare.

În termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a prevederilor prezentei legi, Ministerul Finanţelor Publice elaborează procedura de aplicare a dispoziţiilor prevăzute în Ordonanţa Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, cu completările şi modificărilor ulterioare”, prevede legea.

Printre firmele specializate în jocurile de noroc care vor plăti mai mult statului se numără și SC Markus Games SRL Slatina, în care soția liderului PNL Olt, Liviu Voiculescu, deține un procent important din părțile sociale. Compania, care aduce venituri substanțiale familiei Voiculescu, dovadă stând datele economice ale firmei pe ultimii ani, este și cea care i-a adus președintelui PNL Olt acuzații grave din partea procurorilor într-un dosar penal trimis în judecată de DIICOT Craiova. Achitat în primă instanță de Tribunalul Dolj, care a judecat dosarul, Liviu Voiculescu nu a scăpat de emoții, pentru că sentința a fost desființată de Curtea de Apel Craiova, care a dispus rejudecarea procesului.

Deocamdată, companiile care activează în domeniul jocurilor de noroc sunt închise după ce autoritățile au suspendat activitatea acestora, măsură valabilă pe perioada stării de urgență instituită în România.

Principalele afaceri cu păcănele sunt administrate, în Olt, de mai multe companii, precum Cellada SRL Slatina, Atlantic-Joc-Mih SRL din Bircii, Scornicești, Mek Coniss Games SRL din localitatea Băbiciu, Safety Games Co SRL Slatina, Fan Star-Societate Cooperativă Slatina, Parisor Games Cio SRL Potcoava și Markus Games SRL, administrată de soția liderului PNL Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here