Un preot a fost amendat cu 2.000 de lei, după ce a oficiat o slujbă religioasă

Un preot a fost amendat de poliţiştii constănţeni cu suma de 2.000 de lei, după ce a oficiat, vineri, o slujbă religioasă la care au fost prezente mai multe persoane.

Arhiepiscopia Tomisului spune că prezenţa oamenilor pe spaţiul public nu este de competenţa Bisericii.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat, printr-un comunicat de presă, că vineri, în jurul orei 11.20, poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că s-ar fi adunat mai multe persoane, în zona unei biserici din centrul localităţii, scrie News.ro.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari, împreună cu poliţişti locali s-au deplasat la faţa locului, iar persoanelor prezente li s-a pus în vedere să părăsească zona, întrucât încalcă prevederile ordonanţelor militare în vigoare.

“În câteva minute de la sesizare, mulţimea a fost dispersată, iar poliţiştii au identificat persoana din cadrul Bisericii care a oficiat slujba, fiind vorba despre un bărbat, de 52 de ani, preot. Acesta a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea O.M. 3/2020, cu amendă în valoare de 2.000 de lei”, se arată în comunicat.

De asemenea, conducerea IPJ Constanţa a dispus efectuarea de verificări la Poliţia oraşului Năvodari, în vederea stabilirii modului în care au fost amplasate echipajele de forţe de ordine pentru această zi.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat că prezenţa oamenilor pe spaţiul public nu este de competenţa Bisericii.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here