Se face sau nu se face învățământ on-line în Olt? Ce spun reprezentanții Inspectoratului Școlar

Se face sau nu se face învățământ on-line în Olt? Victor Iacobescu, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean spune că da. Iar procentele avansate de el sunt bune.

Victor Iacobescu afirmă că 90% dintre profesori ţin cursuri on-line, iar în jur de 70% dintre elevi participă la ele.

„N-aș putea să dau un procent de 100%. Dar, din discuţiile cu directorii unităților de învățământ, pentru că am avut videoconferinţe cu dumnealor și ieri, şi azi, cred că undeva la 90% dintre profesori ţin aceste cursuri on-line, iar undeva în jur de 70% dintre elevi participă la ele. Trebuie, însă, să luăm în calcul şi specificul fiecărei şcoli sau fiecărei localităţi”, a mai declarat Victor Iacobescu.

În mare parte, elevii folosesc Google Classroom, dar sunt folosite ZOOM, Meet sau alte aplicaţii, în funcție de ceea ce unitățile de învățământ optează.

„Am avut o videoconferinţă cu doamna ministru care ne-a spus că, spre exemplu, dacă elevul are media 6 pe primul semestru şi 5 pe acest semestru, se poate face media generală. Dacă nu are nicio notă în acest semestru, media generală rămâne cea de pe primul semestru.

Evident că se va discuta şi cu elevii, iar dacă la aceste ore on-line elevii fac dovada că învaţă, că sunt activi, media poate să fie mai mare. Ni s-a sugerat, însă, să îi înțelegem, să fim cât mai aproape de nevoile elevilor”, a precizat reprezentantul IȘJ Olt.

Dacă elevii nu pot participa la cursurile on-line, nu e un capăt de ţară, mai spune adjunctul IȘJ Olt, pentru că „vor fi realizate programe remediale, la începutul anului şcolar următor”.

„Avem situaţii cu familii monoparentale, părinți plecați din ţară sau sunt situaţii cu mai mulţi copii şi un singur telefon cu internet”, a exemplificat Victor Iacobescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here