După 15 mai vor fi permise şi călătoriile în afara localității, dar cu motive întemeiate. Ce spune premierul

Sursa foto: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a anunţat că după 15 mai nu va mai fi nevoie de completarea unei declaraţii pe proprie răspundere pentru persoanele care se deplasează în interiorul localităţii în care locuiesc.

Tot după această dată, premierul a precizat că românii vor avea voie să iasă din localitatea de domiciliu, însă doar „cu motive speciale”, şi că deocamdată autoritățile încă lucrează la măsurile care vor fi instituite după starea de urgenţă.

„În interiorul localității va exista libertate deplină de circulație. Încă nu am finalizat cadrul de reglementare privind deplasările în afara localității. Deocamdată am stabilit că vor fi permise deplasările și în afara localității, dar pentru o categorie de motive pe care noi le considerăm întemeiate.

Președintele a decis că se va institui starea de alertă, așa cum este ea definită legal, ea ne permite să luăm anumite decizii care ajută la stoparea răspândirii virusurilor”, a declarat Ludovic Orban, într-o declarație de presă susținută în Piața Victoriei.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență va înceta în 14 mai și va fi înlocuită cu starea de alertă, începând cu 15 mai, când se vor redeschide saloanele de coafură, frizeriile, cabinetele stomatologice sau muzeele, urmând ca eventuale noi măsuri de relaxare să fie dispuse după două săptămâni, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here