Simptomele neobișnuite care au făcut ravagii în rândul pacienților infectați cu COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății a realizat o listă în care enumeră cele neobișnuite simptome asociate infectării cu noul coronavirus, ce au fost descoperite la nivel mondial.

Toate aceste simptome au fost prezentate în trecut de Știrile ProTv, iar acum sunt listate de OMS, care le clasifică drept simptome rare, întâlnite în rândul pacienților infectați cu COVID-19.

Degetele COVID

Pacienţi din mai multe ţări au raportat erupţii la degete, asemănătoare degerăturilor, la multe cazuri de pacienți infectați. Erupţiile pot lua forma unor leziuni roşii sau violet şi apar atât pe partea laterală sau talpa piciorului, cât şi pe mâini sau degetele de la mâini.

Conjunctivita

Conjunctivita este un simptom rar la cazurile de Covid-19, iar particulele virale se regăsesc în lacrimi. Colegiul Regal al Oftalmologilor şi Optometriştilor din Marea Britanie a transmis că este cunoscut faptul că orice infecţie a tractului respirator superior poate avea drept efect o conjunctivită virală, ceea ce se întâmplă şi la Covid-19.

De asemenea, cercetările din China, Coreea de Sud și alte părți ale lumii indică faptul că aproximativ 1% până la 3% dintre persoanele cu COVID-19 au avut și conjunctivită.

Necroza

Un studiu efectuat în Spania arată că 6% din 375 de pacienţi infectaţi cu virusul au avut necroze, adică distrugere a ţesuturilor cauzată de lipsa sângelui sau livedo, ceea ce înseamnă decolorarea pielii.

Acest simptom a apărut în general la pacienţi cu vârste înaintate şi forme severe ale bolii. Cu toate acestea, au fost observate necroze şi la bolnavi de COVID-19 ce nu au avut nevoie de spitalizare.

Ameţelile şi durerile de cap

Un studiu făcut pe 214 pacienţi din China, publicat în revista Jama Neurology, arată că puţin peste o treime din cei infectaţi au avut simptome neurologice, cum ar fi ameţeli sau dureri de cap.

Procentul a crescut la 45.5% la cei cu infecţii severe. Medicii spun că simptomele neurologice sunt mai degrabă o consecinţă a COVID-19, decât un nou simptom de sine stătător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here