Olt: Măști de protecție, spirt și mănuși, confiscate de polițiști. S-au aplicat amenzi de 55.000 de lei

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au desfășurat pe raza județului, zilele trecute, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților privind aprovizionarea și comercializarea materialelor sanitare neconforme. Oamenii legii au confiscat măști de protecție, spirt și mănuși și au aplicat amenzi de 55.000 de lei comercianților găsiți cu nereguli.

Comercializarea materialelor sanitare neconforme pot afecta sănătatea și pot pune în pericol viața persoanelor care le utilizează.

„În perioada 12-14 mai 2020, în contextul punerii în circulație la nivel național a materialelor sanitare (spirt,dezinfectant, măști) de nivel calitativ inferior, contrafăcute ori falsificate, polițiștii de investigare a criminalității economice au acționat pe raza județului Olt, fiind verificate 54 societăți comerciale Olt”, se arată într-un comunicat de presă.

Oamenii legii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 55.000 lei pentru încălcarea prevederile Legii nr.12/ 1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

În fapt, agenții economici au expus spre comercializare diverse produse (spirt, măști, mănuși) pentru care nu dețineau documente de proveniență.

Polițiștii au confiscat aproximativ 25 de Litri alcool sanitar, 70 de măști de protecție și 50 de perechi de mănuși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here