Consilierii liberali au municipiului Caracal au lipsit de la ședința de îndată de marți în care s-a făcut un pas important pentru implementarea proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru care Compania de Apă Olt a reușit să atragă finanțare din fonduri europene.
Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat două proiecte de hotărâre privind includerea unor bunuri imobile în domeniul public al municipiului Caracal și administrarea consiliului local din domeniul public al comunelor Redea și Deveselu.
Mai exact, este vorba de trecerea în domeniul public a 25 de puțuri forate care, deși se aflau în administrarea Caracalului, proprietari erau, de fapt comunele Redea și Deveselu. Era nevoie de adoptarea acestor proiecte de hotărâre pentru rezolvarea juridică a celor 25 de puțuri care vor intra în programul de investiții și pentru care trebuie să existe dovada că fac parte din domeniul public al municipiului.
Cele două proiecte au trecut prin votul a 13 aleși locali, consilieri PSD și UNPR, în lipsa reprezentanților PNL și ALDE.
„Eu am crezut că, din experiența politică acumulată, consilierii, indiferent de la care partid politic ar veni ei, nu vor mai face greșelile pe care le-au făcut altădată aleșii din administrația domnului Anghel, când veneau pe pofte la ședințele de consiliu local. E o obligație morală a fiecărui consilier, după ce și-a dat consimțământul, să fie consilier local, să vină la ședințe. Iar atunci când nu sunt de acord cu vreun proiect de hotărâre, trebuie să își prezinte poziția prin argumente. Eu am crezut că scăpăm de jocurile politice și toate lucrurile pe care le discutăm în ședințe să fie în interesul cetățenilor.
Nu puteam pleca mai departe în acest proiect, început cu mult timp în urmă și promis cetățenilor din orașul nostru, până nu făceam aceste modificări juridice în statutul UAT Caracal, Devesel și Redea”, a spus, în ședința de ieri, primarul municipiului, Liviu Radu.
Pe de altă parte, de acest proiect depinde și asfaltarea unor străzi pe care nu au fost demarate lucrări în logica faptului că mai întâi trebuie rezolvată problema alimentării cu apă și a canalizării.
„Sper ca acest proiect sper să înceapă cât mai repede posibil pentru că el este așteptat de noți toți. Nu este vorba că a fost doar o promisiune către cetățeni; avem mare nevoie de acest proiect pentru că prin el fiecare stradă din orașul nostru va avea apă și canalizare.
De acest proiect depinde și asfaltarea unor străzi, pentru că oamenii trebuie să înțeleagă faptul că, dacă respectivele străzi nu au fost asfaltate, din acest motiv nu am făcut-o: e normal să nu plătești o lucrare de două ori; înainte de a asfalta, e bine să fie apă și canalizare”, a declarat primarul Caracalului.
Consiliul Local Caracal a probat, în februarie, și strategia de tarifare pentru servicii de apă și apă uzată furnizate de operatorul regional SC Compania de Apă Olt SA, pentru perioada 2020 – 2024, o altă obligație impusă în contractul de finanțare.
Compania de Apă Olt a semnat, în noiembrie anul trecut, la Ministerul Fondurilor Europene, contractul de finanțare pentru mult așteptatul proiect de dezvoltare a infrastructurii de apă și canal în județ, în valoare peste 241 milioane de euro. 25 de localități din județul Olt vor beneficia de investiții în cadrul acestui proiect, iar municipiul Caracal va beneficia de cea mai mare investiție, în valoare de 50 de milioane de euro..