INCREDIBIL: Gheorghe Dincă ar fi plătit mâncarea polițiștilor și deplasările din timpul anchetei și cere returnarea banilor

Sursa foto: realitatea.net

Incredibil: Gheorghe Dincă, trimis în judecată pentru uciderea tinerelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, cere instanței să i se returneze sumele de bani pe care le-ar fi plătit pentru hrana polițiștilor și deplasările de la Penitenciarul Craiova la casa sa din Caracal în timpul anchetei. Această solicitare ar fi fost făcută de Dincă miercuri, la Tribunalul Olt, când magistrații au verificat probele și actele din dosarul trimis, spre judecare, de DIICOT și când familiile celor două fete, dar și însuși Dincă, au cerut refacerea rechizitoriului.

Dezvăluirea a făcut-o, după înfățișare, unchiul Alexandrei Măceșanu, Alexandru Cumpănașu.

„Cei doi polițiști, și alți polițiști – țineți-vă bine, asta este înjositor pentru o autoritate publică – Gheorghe Dincă cere banii înapoi de pe mâncarea pe care el a plătit-o, și deplasarea și benzina băgată polițiștilor – bă, țineți-vă bine – în deplasările lui de la Craiova la Caracal și invers. Deci statul român n-a avut bani să le dea la ăia să mănânce și a plătit Dincă? Dincă s-a transformat în catering? Dincă plătea – nu mai știu cât îmi spunea familia mea, 700 de euro sau cât a cerut?! Dincă a ajuns să le plătească, în timp ce îl transportau de la Craiova, benzina și, pe lângă benzină, mâncarea polițiștilor care făceau și trebuiau să facă anchetă? Înțelegeți că acest animal are probe că a plătit masa anchetatorilor lui, benzina, și cere acum instanței să i se returneze cei 700 de euro pentru plimbările lui de la Craiova la Caracal în derâdere, în derâdere pur și simplu, când veneau să îi sape în curte? Când îl aduceau ba să vadă unde-s oasele din lizieră, ba la dracu’, ba la lacu’? Benzina deplasării era plptită de către Dincă?! Asta nu este cumva o faptă penală? Întreb: nu cumva e o faptă penală din partea acestor polițiști? Păi ei îl acuzau de omor, l-au amenințat că îl omoară, și acum noi ne trezim cu ce? Ne trezim cu niște polițiști care au mâncat pe banii lui Dincă, pentru că nu aveau diurnă suficientă? Între timp, tot acest om care pentru mine este o (…) a tăcut!”, a spus, miercuri, Alexandru Cumpănașu.

Pe de altă parte, fostul candidat la alegerile prezidențiale îi dă crezare lui Gheorghe Dincă, care susține acum că nu el le-a ucis pe cele două fete și că ar fi fost forțat de anchetatori să recunoască fapte pe care, în realitatea, nu le-a săvârșit.

„Este o victoria a unor oameni care au luptat 10 luni de zile, este o victorie a românilor, a României în fața unui sistem ticălos. Este halucinant ce a putut să declare Gheorghe Dincă astăzi. Mă bucur din suflet că Teodoera și Nelu (părinții Alexandrei Măceșanu – n.r.) au fost acolo. Era o umilire a tuturor dacă Dincă nu era adus în sala de judecată. Declarațiile acestui animal sunt unele greu de imaginat. Nu este o victorie a mea sau doar a mea. Eu sunt un om care din data de 26 iulie (2019 – n.r.) am luptat pentru adevăr și pentru dreptate până la capăt. Am spus că mor cu ei de gât. Iată că astăzi o parte din dreptate se face. Nu mai există cale de întoarcere, din punctul meu de vedere, oricât de corupt ar fi un judecător – și sper că nu e cazul. Astăzi familia noastră, România primește un drept pe care îl are demult: dreptul de a nu fi mințiți, batjocoriți de către un sistem întreg. Gheorghe Dincă a declarat cu gura lui, a declarat în fața familiei că el nu a omorât-o pe Alexandra, că el a fost amenințat de către polițiști să declare lucrurile pe care le-a declarat despre Alexandra, probabil și despre Luiza”, a mai spus Alexandru Cumpănașu, care a precizat că Gheorghe Dincă se face însă vinovat de inducerea în eroare a familiei Alexandrei Măceșanu și de suferința la care aceasta a fost supusă.

Tot Cumpănașu susține că Dincă ar fi dat și numele unuia dintre polițiștii care l-ar fi amenințat, respectiv „polițistul Ciobanu”.

Varianta amenințărilor este susținută și de avocatul familiei Melencu.

”A spus cine l-a învățat când l-au torturat, doi polițiști care l-au amenințat și cu moartea și cu tortura. A dat momentele în care era să fie omorât de către un deținut la ordinul poliției. L-a salvat individul, i-a arătat medicamentele. A descris momentele de tortură, când a fost amenințat, a nominalizat doi polițiști care au creat întreaga poveste”, susține avocatul.

Mai exact acesta ar fi pronunțat numele și prenumele persoanelor care l-ar fi instruit ce să declare. Dincă ar fi dezvăluit faptul că doi polițiști l-ar fi amenințat cu tortura și cu moartea. Ar fi povestit cum era să fie omorât de un deținut la ordinul polițiștilor, însă acesta l-ar fi cruțat.

Tribunalul Olt a stabilit, miercuri, ca termen de pronunțare în dosarul Caracal data de 3 iunie, când magistrații vor decide dacă rechizitoriul va fi trebui refăcut de DIICOT, așa cum cer familiile Melencu și Măceșanu, sau dacă procesul poate începe, așa cum au solicitat procurorii.

La termenul de azi au fost luate în considerare solicitările făcute atât de cele două familii, cât și cele ale inculpatului Gheorghe Dincă, care, la rândul lui, cere întoarcerea rechizitoriului la DIICOT, pe motiv că, în anchetă, a fost evaluat psihologic fără avocat.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT la 15 ianuarie anul acesta, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni.

În același dosar, Ștefan Risipițeanu este acuzat de săvârșirea infracțiunii de viol. El ar fi agresat-o sexual pe Luiza Melencu, alături de Gheorghe Dincă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here