Marius Iancu: Guvernul Iohannis-Orban bagă România în cea mai gravă criză economică

Sursa foto: romaniatv.net

Guvernul Iohannis-Orban mai face un pas pentru a băga România în cea mai gravă criză economică. Este declarația deputatului PSD de Olt Marius Iancu, care dezvăluie pe pagina sa de socializare guvernul liberal face un nou împrumut gigantic, de 3,3 miliarde euro, cu o dobândă de un miliard de euro.

În timp ce Iohannis face conferințe în plină pandemie și critică PSD, partid care este de peste o jumătate de an în Opoziție, Guvernul lui mai face un împrumut gigantic de 3,3 miliarde euro, cu o dobândă de un miliard de euro, afirmă parlamentarul liberal.

„Guvernul “ÎMPRUMUT” negociază pentru România dobânzi de trei ori mai mari decât Polonia( 1, 34%), dublu față de Ungaria ( 1, 88%) sau Grecia ( 1, 84%) și de 20 de ori mai mari decât Bulgaria.

Practic, acest Guvern s-a împrumutat, în 6 luni și 2 săptămâni, cu 72 miliarde de lei, adică 371 milioane lei pe zi.

Cu acești bani s-ar fi putut finanța 10 kilometri de autostradă zilnic sau s-ar fi asigurat plata zilnică a 250 000 de pensii medii.

Ce a făcut Guvernul “ÎMPRUMUT” cu acești bani?
Ministrul Cîțu a refuzat să răspundă în fața Parlamentului, premierul Orban probabil ca nu are habar, iar președintele Iohannis cred că are deja un vinovat, “pe-se-de”.

Dar, din păcate, aceste împrumuturi luate cu dobânzi imense, în defavoarea economiei românești le vom plăti noi, toți.

La fel cum vom deconta și factura unei Guvern incompetent care a preluat puterea în România prin minciuni și manipulări orchestrate de la Cotroceni și continuă la fel. Mințind, manipuland și căutând vinovati.

Dar românii știu cine sunt adevărații vinovați pentru tot ce s-a întâmplat și se va întâmpla!”, a scris, pe Facebook, Marius Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here