Rareş Bogdan a anunţat când ar putea avea loc alegerile locale. USR şi PMP sunt de acord cu propunerea

Sursa foto: digi24.ro

Alegerile locale, programate iniţial pentru luna iunie, ar putea avea loc în ultimul weekend din septembrie sau în primul weekend din octombrie, după cum a declarat la Digi FM prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. Potrivit acestuia, USR și PMP ar fi de acord cu aceste date.

Principala condiţie ca alegerile locale să aibă loc la una dintre aceste date este ca pandemia de COVID-19 să nu pună în pericol sănătatea populației.

Mandatele primarilor au fost prelungite deja prin lege și ele nu pot fi prelungite mai mult de 3-6 luni. Ar fi o lege specială din nou și e complicată situația. Cred că ar fi nevoie să avem o administrație legitimă. Eu sper că scăpăm de coronavirus până atunci și să organizăm aceste alegeri. Asta înseamnă că în cazul în care lucrurile degenerează, atunci nu se pune problema de alegeri. Noi ne-am dori ca aceste alegeri să fie organizate în ultimul weekend din septembrie sau în primul weekend din octombrie„, a declarat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a precizat la Digi FM că vom avea parte și de o campanie electorală atipică, fără mitingurile obișnuite.

Vor fi alegeri atipice, nu vom putea organiza mitinguri, nici măcar întâlniri în case de cultură sau săli de sport. Va crește rolul radiourilor, televiziunilor, al presei online, al presei scrise, dar și al presei neconvenționale, ca Facebook, Twitter, Instagram„, spune prim-vicepreședintele PNL,

Liberalii așteaptă însă o decizie a Curții Constituționale, după ce PSD a modificat legea astfel încât Parlamentul să decidă data scrutinului, nu Guvernul ca până acum.

N-am încredere foarte multă în Curtea Constituțională. Dar așteptăm să vedem răspunsul Curții. În mod normal ar trebui să ne dea dreptate. Sesizarea noastră este foarte bine argumentată. Organizator este Guvernul, deci Guvernul trebuie să hotărască„, a mai spus Rareș Bogdan.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here