Un șofer român a ucis un bărbat și a rănit o femeie în timp ce plasa o comandă online. Cum a fost posibil

Tragedie în Anglia, în apropierea orașului Manchester. Aflat la volanul unui TIR, un șofer român în vârstă de 29 de ani a ucis un bărbat în timp ce făcea o comandă la Amazon, pe telefon, informează The Telegraph.

Camionul a trecut pe culoarea roșie a unui semafor și a intrat în plin în mașina în care se aflau victima și soția sa. În urma impactului, femeia a fost rănită grav. Accidentul a avut loc la data de 21 ianuarie, iar bărbatul decedat este un fost sergent al armatei britanice. Veteranul Mark Byrne avea 58 de ani. Nevasta acestuia, Julie, în vârstă de 56 de ani, a suferit o fractură de stern.

Luni, șoferul român care a provocat tragedia și-a recunoscut vina, deși inițial afirmase că a trecut cu TIR-ul pe culoarea galbenă a semaforului. În realitate, acesta nici nu a văzut ce culoare avea semaforul, pentru că era cu ochii ațintiți asupra telefonului mobil, pentru a plasa o comandă pe Amazon.

Camerele de înregistrare amplasate în zona în care s-a produs accidentul au arătat că din direcția din care venea șoferul român semaforul era roșu de cel puțin 8 secunde. Anchetatorii au analizat datele din telefonul șoferului român și au stabilit că acesta a plasat o comandă chiar în momentul accidentului.

Românul a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare și a primit interdicție de a conduce timp de 5 ani și 11 luni.

Sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here