Ludovic Orban pregăteşte DEMITERI în Guvern. Surse PNL susţin că mai mulţi miniştri vor fi remaniaţi

Premierul Ludovic Orban pregăteşte o remaniere guvernamentală. Surse liberale au declarat pentru România TV că mai mulţi miniştri riscă să fie schimbaţi din funcţie. Şeful Executivului este în prezent atent la activitatea miniştilor şi la modul în care gestionează activitatea instituţiilor pe care le conduc în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus.

Surse din cadrul PNL au precizat că există deja o listă scurtă a miniştilor care riscă să fie schimbaţi din funcţie.

Printre cei care riscă remanierea se numără Marcel Vela. Ministrul de Interne s-ar aflat de mai mult timp într-o dispută atât cu premierul Ludovic Orban, cât şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

Înainte de Paşte, Marcel Vela a semnat un protocol cu Biserica Ortodoxă Română în aşa fel încât credincioşii să primească Sfânta Lumină de Înviere, în pofida restricţiilor impuse în contextul stării de urgenţă.

Klaus Iohannis a cerut revocarea acordului încheiat între Ministerul de Interne şi BOR, avertizându-i pe români să stea acasă de Paşte pentru că „după Sărbători vom avea înmormântări”.

Din Guvern riscă să mai plece Monica Anisie, ministrul Educaţiei, precum şi Ion Ştefan, ministrul Dezvoltării.

Surse politice au precizat pentru România TV că în prezent este realizată o analiză a activităţii mai multor miniştri din Guvern.

Ludovic Orban are de gând să demită mai mulţi miniştri, însă remanierea ar putea avea la finalul crizei COVID-19.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here