Anchetă epidemiologică la Jandarmeria Olt. Se caută contacții direcți ai jandarmului depistat cu coronavirus

Direcția de Sănătate Publică Olt a demarat o anchetă apidemiologică pentru identificarea contacților direcți ai jandarmului depistat, sâmbătă, cu coronavirus.

Este vorba de un ofițer care este soțul uneia dintre asistentele de la Ambulanță depistate, zilele trecute cu COVID-19.

Precizăm că jandarmul este contact de familie al unui angajat al SJA Olt, testat pozitiv anterior. Jandarmul se află în izolare la domiciliu din data de 21.05.2020.

DSP Olt desfășoară o anchetă epidemiologică pentru identificarea contacților direcți ai celor patru cazuri confirmate”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Reamintim că sâmbătă au fost confirmate pozitiv încă trei angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean Olt și jandarmul în discuție. Astfel, numărul total al cazurilor de infecțare cu coronavirus la Ambulanță este de 18.

Primul caz de infecție la Ambulanță a fost cel al unei asistente, de 45 de ani, care făcea naveta de la Mioveni, județul Argeș, la Slatina cu mijloace de transport în comun. Aceasta s-a simțit rău weekend-ul trecut, iar luni a fost confirmată pozitiv cu infecția COVID-19, fiind internată la spitalul din Mioveni. Imediat colegii ei de tură, 20 de medici, asistenți și ambulanțieri, au fost trimiși acasă în izolare.

Ancheta epidemiologică demarată de DSP continuă, fiind efectuate teste atât în rândul angajaților de la Ambulanță, cât și în rândul contacților de familie ai celor depistați până acum cu coronavirus.

În total, de la începutul epidemiei de coronavirus, în Olt au fost confirmate 71 de cazuri de persoane infectate.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 45 persoane au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești, din care trei persoane în ultimele 24 ore.

20 persoane diagnosticate pozitiv cu infecția cu Covid-19 se află internate, încă, în spital.

Au fost înregistrate și două decese ale unor persoane confirmate cu virusul SARS-COV-2.

În județul Olt, în carantină instituționalizată sunt 149 de persoane. Alte 1445 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la acest moment, pentru județul Olt au fost prelucrate 2334 de teste Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here