Asistenta de la Spitalul Slatina infectată cu coronavirus a luat boala de la ruda unui salariat al Ambulanței Olt

Ce-a de-a treia asistentă de la Spitalul Slatina infectată cu noul tip de coronavirus a luat boala de la unul dintre angajații Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Olt, diagnosticați cu COVID-19.

Informația vine de la conducerea unității sanitare unde lucrează femeia.

„În ultima săptămână, ca urmare a posibilelor contacte cu angajați sau rude ale angajaților Serviciului Județean de Ambulanță Olt, testările s-au intensificat în Blocul Operator și secția Cardiologie.

Din cele 65 de teste efectuate pentru angajații Blocului Operator și secția Cardiologie, testul unei asistente medicale din cadrul Blocului Operator s-a confirmat pozitiv. Asistenta este asimptomatică și contact cu o rudă a unui angajat pozitiv din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt”, a transmis, printr-un comunicat de presă, conducerea Spitalului Slatina.

Este al treilea caz în care un angajat al Spitalului Județean de Urgență Slatina este confirmat cu Covid – 19.

Primul caz a fost cel al unei asistente angajate a Secției ATI. Ea a fost externată în data de 23.05.2020. Toți contacții asistentei, pacienți și colegi de muncă, au fost testați, rezultatele fiind negative.

Cel de-al doilea caz este cel al unei asistente de pe Secției Cardiologie. Ea este internată în prezent în cadrul secției Boli Infecțioase, cu simptome ușoare. Toți contacții asistentei de la Cardiologie au fost testați, rezultatele fiind negative, cu excepția unui singur contact, a cărui probă se află în lucru, au mai precizat reprezentanții spitalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here