Candidatul PNL Olt la Primăria Dăneasa regretă PCR, sub care mulți fruntași liberali au murit în închisori/ FOTO

Candidatul PNL la Primăria Dăneasa, Eugen Stănia, face parte din categoria celor care regretă Partidul Comunist Român, în timpul căruia mulți dintre fruntașii vechiului Partidul Național Liberal au murit în închisori sau au luat calea exilului.

Pentru candidatul pe care mizează conducerea PNL Olt Nicolae Ceaușescu a fost un președinte patriot, iar fostul regim comunist i-a oferit o viață bună.

Toate acestea au fost scrise și postate de candidatul liberalilor pe pagina sa de Facebook.

„Un preşedinte patriot ! Pe timpul lui sa reconstruit România , am absolvit o şcoala , am obținut o calificare ,am învațat ce înseamnă munca, disciplina, bun simțul şi respectul ! De 30 de ani toate astea s-au transformat minciună, nesiguranță şi a primat doar interesul personal . Azi fiecare este doar pentru el , predomină lupta pentru existență şi nepăsarea față de aproapele tău . Unii nu mai au limite , lăcomia i-a transformat mostrii , alții se mulțumesc cu puținul şi trăiesc cu speranța că ziua de mâine va fi mai bună ca cea de ieri !
Gânduri bune ,pentru o lume mai bună !”, a scris, pe pagina sa de socializare, Eugen Stănia, însoțindu-și mesajul, cu greșeli gramaticale, cu două fotografii specifice propagandei comuniste.

Un mesaj de acest fel al unui candidat liberal la funcția de primar este cel puțin ciudat, dacă nu chiar revoltător, nu doar pentru colegii de partid, ci pentru toți cei care cunosc istoria Partidului Național Liberal.

Instaurarea sistemului totalitar în România a însemnat abolirea pluralismului politic și dizolvarea partidelor politice democratice, inclusiv a PNL, care și-a încetat activitatea în noiembrie 1947. Mulți dintre fruntașii liberali au murit în închisorile comuniste, plătind cu viața credința în principiile democratice și valorile liberale, în vreme ce alții au fost forțați să ia calea exilului. Timp de aproape 50 de ani, liberalii din exil, mulți dintre ei foști lideri ai studenților și tineretului PNL, au continuat să-și promoveze ideile și crezurile și au păstrat viu spiritul PNL, lucru care a făcut posibil reînființarea partidului în 1990 și posibilitatea ca Eugen Stănia să poată candida, la următoarele alegeri, pentru un nou mandat de primar.

Eugen Stănia a fost primar al comunei Dăneasa vreme de trei mandate, în perioada 2000 – 2012, timp în care s-a remarcat mai mult ca un împătimit al jocurilor de noroc decât ca un edil interesat de problemele localității, astfel că, în 2012, când a candidat pentru un nou mandat, majoritatea localnicilor nu l-a mai votat.

În luna februarie a acestui an, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au efectuat șase percheziții la sediile a trei primării, printre care s-a numărat și Primăria Dăneasa, de unde oamenii legii au ridicat documente emise în timpul mandatelor de primar ale actualului candidat PNL.

Eugen Stănia a intrat în PNL la începutul acestui an cu acceptul președintelui PNL Olt, Liviu Voiculescu, cel care îl și susține pentru o nouă candidatură.

1 COMENTARIU

  1. Lasand la oparte politica acest om are dreptate in tot ce spune daca nu veneau comunistii la putere Romania era tot in EVUL MEDIU cu HOTII pnlisti care au condus pana in 1947 vezi HOTUL DE MANIU cu fabrica de armament din cehoslovacia in cardasie cu asa zisul rege karol .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here