Un primar din Olt a construit o casă pentru doi frați săraci și bolnavi. „Oamenii au nevoie de oameni”/ FOTO

Doi frați dintr-o localitatea din Olt au avut parte recent de o surpriză de proporții din partea primăriei: la inițiativa primarului, în locul cocioabei în care locuiau li s-a ridicat o căsută nouă la care nu au îndrăznit nici măcar să viseze.

Este vorba de frații Eremia din localitatea Bălteni, unul de 50 de ani, celălalt de 58 de ani, amândoi bolnavi, singura lor sursă de venit fiind ajutorul social. Nu au fost niciodată căsătoriți; singura lor ființă dragă, mama lor, a murit în urmă cu câțiva ani.

„Ne-a fost milă de ei și am făcut acest efort cu fonduri de la bugetul local. E un gest firesc în astfel de cazuri, dar nu scrieți despre asta, ne înjură lumea, poate unii gândesc că cine știe ce am vrut să dovedim, deși n-am vrut decât ca oamenii aceștia să aibă, și ei, un acoperiș sigur deasupra capului. Stăteau într-un fel de cocioabă din pământ, cădea peste ei. A fost un gest normal din partea noastră, dar, zău, nu scrieți despre asta. Lăsați lucrurile așa”, ne-a rugat primarul comunei, Tudor Marineață.

Nu l-am ascultat, în ideea că puterea exemplului bun trebuie să producă efecte pe măsură în spațiul public.

De altfel, edilul a postat pe pagina sa de socializare câteva imagini din timpul lucrărilor la căsuță, însoțite nu de explicații menite să atragă atenția sau de laude, ci de un emoționant mesaj, general, către oameni.

„Oamenii au nevoie de oameni… Fiecare om are durerile lui, răni care nu se văd, răni vindecate, răni care încă mai sângerează… Fiecare om are lacrimile lui, dureri nespuse…

Oamenii au nevoie nu doar de cuvinte, uneori au nevoie și de fapte, oamenii au nevoie de dragoste, au nevoie de susținere, să ştie că lângă ei există suflete. În jurul nostru sunt oameni cărora le plânge sufletul. Sunt oameni căzuţi, care au nevoie de oameni.

Uneori suntem surzi la durerea altora, uneori nu vedem lacrimile celorlalţi, uităm de cuvinte, de fapte, de suflete. Oamenii nu sunt doar ceea ce vezi, oamenii sunt suflete, dureri, tăceri…

Oamenii au nevoie de oameni…”, a scris, pe Facebook, primarul din Bălteni.

Vechea casă în care locuiau cei doi frați
Căsuța nouă, construită de primărie
Aspect din interiorul noii locuințe

Aceasta nu este singura dovadă de umanitate a primarului Tudor Marineață. Înainte de Paște, date fiind restricțiile impuse în starea de urgență, edilul s-a gândit ca, împreună cu preoții comunei, să ducă Lumina Învierii la ușa fiecărei locuințe. Ideea i-a venit și a anunțat-o înainte ca guvernanții și mai-marii Bisericii Ortodoxe Române să se gândească la ea și să o pună într-un acord oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here