Vremea azi, 3 iunie. Temperaturile sunt în creștere. Unde vor mai fi averse

Miercuri temperaturile cresc dar mai apar averse în regiunile nordice, în centrul țării dar și la deal și la munte.

E posibil să cadă grindină și se vor acumula cantități de apă de peste 10…15 litri pe metru pătrat. La munte la altitudini mari, se anunță lapoviță sau ninsoare iar maximele termice pleacă de la 14 grade în nordul și centrul țării și vor ajunge până la 23 de grade în Lunca Dunãrii.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea și Bărăganul vremea va fi schimbătoare și sunt posibile ploi pe suprafețe mici. Marți maximele au ajuns până la 13 grade, dar miercuri se încălzește și după prânz vor fi 23 de grade.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei vremea continuă să se încălzească și ploile apar doar întâmplător. Se încălzește și se vor înregistra 22 de grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță înnorări și mai multe reprize de ploaie pe parcursul zilei, cu fenomene eletrice și intensificări de vânt. Vom zări și soarele printre nori, se încălzește ușor dar temperaturile se mențin sub normalul perioadei.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, așteptăm averse care pot fi mai consistente și vor fi condiții de grindină. Apare și soarele din când în când și se încălzește ușor.

Se încălzește și în ținuturile vestice. Ploile vin îndeosebi în zonele de deal și de munte și după prânz se vor înregistra valori de 21-22 de grade Celsius.

În Transilvania se anunță mai multe perioade cu instabilitate și ploi care pot fi mai consistente. La altitudini mari vor fi și precipitații mixte iar maximele urcă spre 20 de grade în vestul provinciei.

În sud-vestul țării așteptăm soare și atmosfera plăcută. Tendința de încălzire se păstrează și aici, iar maximele urcă spre 22 de grade.

În ținuturile sudice, găsim vreme bună iar ploile pot să apară doar sporadic.

Vremea în București

În București miercuri atmosfera va fi însorită și vântul insistent. Se încălzește și după prânz, se vor înregistra 21-22 de grade, valori scăzute pentru începutul lunii iunie.

Vremea la Munte

La munte, norii vor fi numeroși și va continua să plouă și miercuri. Aversele vor veni însoțite de descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului și e posibil să fie grindinã. La altitudini mari așteptăm un pic de lapoviță și ninsoare iar temperaturile din stațiuni cresc ușor cam peste tot.

Prognoza pentru zilele următoare

Miercuri se încălzește în majoritatea zonelor, dar mai apar averse în regiunile nordice, în centrul țării, dar și la deal și la munte.

Joi se face mai cald, dar o să plouă în regiunile intracarpatice și pe la munte. În rest, se arată soarele și ploile vin la apropierea serii.

Vineri așteptăm vreme caldă și temperaturi de până la 31 de grade în sud și est. Atmosfera va fi plăcută și doar prin vest și la munte o să plouă puțin.

Sâmbătă se anunță răcoare și ploi în mai multe reprize în vestul, centrul și nordul tãrii. În rest temperaturile se mențin ridicate și ploile apar spre seară. Vântul va avea intensificãri în cea mai mare parte a tãrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here